Lütfen bekleyin..



Bölge Baroları Batman’da toplandı

13 Eylül 2015, 21:07 - Okunma: 2349

Bölge Baro Başkanları yeniden başlayan çatışmalı süreç ve Cizre’deki sokağa çıkma yasağı gündemleri ile Batman’da toplandı.

Doğu ve Güneydoğu Bölge Baro Başkanları yeniden başlayan çatışmalı süreç ve Cizre’de 8 gün devam eden sokağa çıkma yasağı gündemleri ile Batman’da toplandı. Cumartesi günü yapılması planlanan toplantı, Cizre’de sokağa çıkma yasağının kaldırılması nedeniyle ertelenmişti.

Cumartesi günü Cizre’de gözlemlerde bulunan bölge baroları başkanları, Pazar günü yeniden Batman’a dönerek toplandı.

Bölge Baroları yaptıkları gözlemlerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Sokağa çıkma yasağının 8 gün boyunca devam ettiği Cizre’de, başta yaşam hakkı olmak üzere çok ağır ihlallerin yaşandığı; aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da olduğu 23 sivilin yaşamını yitirdiği; sağlık, beslenme, elektrik, su ve iletişim gibi günlük yaşamın devamı için gerekli ihtiyaçların karşılanamadığı ilçede birçok evde ağır hasarların meydana geldiği belirtildi.

Açıklamanın devamında yaşanan ihlallerin tespitinin uzun zaman alacağı belirtilerek, Baroların ilgili kurumlar ile birlikte olayları bütün yönleriyle ortaya çıkarılması ve yargıya taşınması için hazırlık yaptığı kaydedildi.

Her gün yeni bir acıya uyanmanın, toplumsal barışı ağır bir şekilde yaraladığının vurgulandığı açıklamada, çatışmanın tarafı olmayan sivillerin zarar gördüğü, linç girişlerinin ve siyasi partilere saldırıların yaşandığı bu süreçte, çatışmaların sürdürülebilir olmadığı ve bir an önce yeniden sivil siyaset üzerinden çözüm arayışlarına dönülmesinin gerektiği mesajı verildi. (M.Sait Çelik – İLKHA)  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=