Lütfen bekleyin..



Mustazaflar Cemiyeti'nden "Üç Aylar" mesajı

06 Mart 2019, 12:40 - Okunma: 1721

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi Üç Aylar münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajda mübarek gün ve geceleri barındıran bu ayların hakkıyla idrak edilmesi gerektiği vurgulandı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Üç Aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in "Allah'ım! Receb'i ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan'a ulaştır." hadisinin hatırlatıldığı mesajda, "Yüce Rabbimizin şefkat ve merhametinin iman edenlerin üzerine adeta sağanak gibi yağdığı hayırlı ve bereketli bir üç aylara daha eriştirdiği için Allah'a hamdolsun." denildi.

Üç ayların, içerisinde Regaib, Mirac, Berat ve Kadir Gecesi gibi mübarek geceleri barındırdığına dikkat çekilen mesajda, şu tavsiyelerde bulunuldu:

"Bu günlerin en güzel bir şekilde geçirilmesi hususunda çaba sarf etmeli, ibadet ve taatlerimizi bu ayda artırmalıyız. Günah ve hatalarımızdan tevbe edip Allah'a olan rağbetimizi artırmalı, bizden razı olacağı hayırlı amellerle ona yönelmeliyiz. Bu günlerde namazlarımıza daha fazla önem vermeli, Kur'an tilavet etmeli, nafile oruç tutmalıyız. Recep ve Şaban aylarını, Ramazan ayına manevi hazırlık için bir vesile kılmalı, bu aylarda oruç tutmaya başlamalı, Kur'an okumalı ve dua etmekle bu zamanlardan hayırlı azık elde etmeye çalışmalıyız."

Üç ayların başında idrak edilecek Regaib Kandili'ne de değinilen mesajda, "Regaib, ileriye dönük arzu ve isteklerimizi, dünyevi tutkularımızı gözden geçirmemiz için bir fırsat olup, bütün rağbetimizin Allah'a yönelik olması gerektiğini bizlere hatırlatmalı." diye belirtildi.

Mesajın sonunda üç ayların, hayırlara vesile olması temennisinde bulunularak, "Üç ayların, başta yaşadığımız coğrafya olmak üzere, tüm İslam âlemine huzur ve bereket getirmesini; Müslümanların vahdetine vesile olmasını, İslam topraklarında akan kanın ve dökülen gözyaşlarının son bulmasını yüce rabbimizden dileriz." denildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=