Lütfen bekleyin..



​"Zalimler saltanatlarını sürdürmek için katliamlar yapmaktadır"

21 Mart 2019, 10:17 - Okunma: 2108

​"Dünya Mustazaflar Haftası" dolayısıyla Batman’da düzenlenen programda, tarih boyunca saltanatları sürsün diye zalimlerin ve diktatörlerin zulüm ve katliam yaptığına, yapmaya devam ettiğine vurgu yapıldı.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, "Dünya Mustazaflar Haftası" dolayısıyla bir düğün salonunda "Arşa Yükselen Feryatlar" konulu bir program düzenledi.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan’ın yaptığı program, Hafız Şeyh Münir Abdulcevad tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış ve selamlama konuşmasını Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın yaptı.

Her yıl 15-22 Mart tarihleri arasını "Dünya Mustazaflar Haftası" olarak andıklarını anımsatan Aydın, yapılan soykırımların, toplu katliamların anılması, toplumun hafızasında canlı tutulmasının Kur’ani bir vazife olduğunu, Müslümanların bu şuur ve bilinçte olması gerektiğini söyledi.

"İslam coğrafyasının hali içler acısıdır"

Bugün dünyanın dört bir tarafında, Müslümanların her türlü haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere uğradıklarına şahit olduklarını vurgulayan Aydın, inancından dolayı aşağılanan, hakaretlere uğrayan, saldırılara maruz kalan, imha edilmek istenen mazlumların yürek parçalayan feryatlarını duyduklarını kaydetti.

Aydın, "Tarih, mustazaf İslam ümmetinin nazenin fertlerinin karşılaştıkları, yaşadıkları ve uğradıkları katliamların kara sayfaları ile doludur. Filistin, Afganistan, Çeçenistan, Bosna, Sudan, Irak, Keşmir, Suriye, Cezayir, Tunus, Libya, Lübnan, Mısır, Doğu Türkistan, Yemen, Arakan ve daha saymadığımız ve belki de bugün burada değinmeye zamanımızın kifayet etmeyeceği pek çok İslam coğrafyası… Hepsinin hali içler acısıdır. Bizler ekseriyetle Filistin’e, Suriye’ ye aşinayız. Ancak diğer İslam beldelerinin de bunlardan aşağı kalır bir tarafı yoktur maalesef." diye konuştu.

"İslam dini tüm batıl ideolojilere, zalim uygarlıklara galip gelecektir"

Bu tür programları düzenlemelerindeki amacın unutulmuş acıları gündeme taşımak olduğunu belirten Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Allah’ın izniyle güzel günler yakındır. İslam dini bu mustazafların vasıtasıyla yayılacak ve tüm batıl ideolojilere, zalim uygarlıklara, dünyaya galip gelecektir. Kur’an, mustazafların gaflet uykusundan uyandıkları, kendi güçlerinin ve müstekbirlerin zayıflığının bilincine vardıkları bir günü müjdelemektedir. Allah’ın izniyle insanlık ve özellikle İslam ümmeti arasındaki ihtilaflar kalkacak, tüm insanlar sulh, refah ve mutluluk içinde yaşayacaklardır. Bu asır İslam’ın asrı olacaktır, İstikbal İslam’ın olacaktır İnşallah."

İlahi ses sanatçıları tarafından ezgi ve ilahilerin seslendirildiği program, dünya mazlumlarını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

"Bugün en çok hak ve hukuktan bahsedenler en fazla katliam yapanlardır"

Ardından kürsüye gelen İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Osman Teyfur, dünya mazlumlarını konu alan bir konuşma yaptı.

Tarih boyunca saltanatları sürsün diye zalimlerin zulüm ve katliam yaptığına işaret eden Teyfur, "Yeryüzünde ne kadar zorba ve diktatör varsa saltanatlarını sürdürmek için mazlum insanları parça parça etmişlerdir. Saltanatlarını yıkmamak ve kendilerine başkaldırmamaları için insanların güçlerini ellerinden almış onları zayıf düşürmüşler. Bundan dolayı zalimler yeryüzünde çok sayıda katliam yapmışlardır. İnsanların zenginliklerini, yer altı ve üstü zenginliklerini talan etmek için bu müstekbirler milyonlarca insanı öldürdüler. Bugün en çok hak ve hukuktan bahseden bu zalimler, menfaatleri için milyonlarca insanı katlelettiler ve bugün de katletmeye devam ediyorlar." şeklinde konuştu.

"Katliamların sebebi, Müslümanların uyanıp yekvücut olmamasını sağlamaktır"

Geçmişte olduğu gibi günümüzdeki zalim ve diktatörlerin de zulüm ve katliamlar yaptıklarını vurgulayan Teyfur, şunları kaydetti:

"Halepçe'de zalim Saddam binlerce mazlum, mustazafı katletti. Bizler de bu zalimleri ve mazlumları tanımak, katliamları unutmamak, bu olaylardan dersler çıkarmak adına her yıl etkinlikler tertiplemekteyiz. Filistin'de 70-80 yıldır büyük katliamlar yapılmaktadır. Bu yeryüzünde gayr-i İslami bir hayatın olması için bu zalimler camilerde katliamlar yaptı, yapmaktadır. Susa'da camide Müslümanlar şehid edildiler. Şehirlerimizi harabeye çevirdiler. Kimi Müslüman kendi ülkesinde şehit edilmekte, kimisi ise hicret ettikleri yerde zalimler tarafından katledilmektedir. Tüm bu katliamların sebebi, Müslümanların uyanıp yekvücut olmamasını sağlamaktır. Saltanatları sürsün ve mazlumlar kendilerinden hesap sormasın diye bu zulmü yapmaktadırlar."

Ezgileriyle devam eden program, İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Ali Altun’un yaptığı duanın ardından son buldu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

 ​"Zalimler saltanatlarını sürdürmek için katliamlar yapmaktadır"

 Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=