Lütfen bekleyin..



Berberlerde bayram bereketi

22 Eylül 2015, 17:04 - Okunma: 2112

Batman’da Kurban Bayramı öncesinde müşteri yoğunluğu yaşayan berber ve kuaförler, gece geç saatlere kadar mesai yapıyor.

Bayram öncesi yoğunluk yaşandıklarını belirten berberler, her bayram olduğu gibi bu bayram öncesi de müşteri yoğunluğundan dolayı son günlerde neredeyse istirahat etmeden çalıştıklarını söylediler. 

35 senelik berber olduğunu belirten Emin Oğuz, “Elhamdülillah işimiz çok iyidir. Bayrama günler kala çok yoğunluk yaşıyoruz. Sabah saat 08.00 sıralarında işbaşı yapıyor, gece yarılarına kadar çalışıyoruz. Özellikle son birkaç gün müşterilerin yoğunluğundan doğru dürüst istirahat edemiyoruz. Arife günü sabaha kadar çalışıyoruz. Dükkânda normal günlerde günde 70-80 kişiyi tıraş ediyoruz. Bayrama sayılı günler kala 150-200 kişiye kadar tıraş yapıyoruz.” dedi.  

Yaklaşık 25 senedir berber olduğunu söyleyen Yusuf Baytar ise şunları söyledi: “Son hafta hep yoğun olduk. Elhamdülillah kendimize çalışıyoruz. Allah’a hamdolsun bayram bereketiyle işimiz çok iyidir. Berberlerin işi özellikle bayrama son bir hafta kala yoğunlaşıyor. Onun için bazen gece saatlerine kadar çalışıyoruz. Tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramı kutluyor, barış ve huzurlu bir bayram geçirmesini yüce Allah’tan diliyorum.”

Bayram nedeniyle çocuklarını tıraş ettirmek için berbere götüren Emin Seven, “Bayram dolayısıyla çocukları tıraş etmeye getirmişim. Yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir saattir sırada bekledik. Allah’a şükürler olsun sıramız geldi tıraşımızı olduk.” şeklinde konuştu.(M.Sait Çelik – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valiliği, kentte basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, göster..
Batman'da yapılan çalışmalarda üç günde 11 ruhsatsız tabanca ele geçiri..
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar sürerken polisin..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir yayımladığı Batman&..
Batman'da bir araçta yapılan aramada yangın tüpünün içine gizlenmiş bir..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla bugünden itibaren katk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=