Lütfen bekleyin..



BM-GYC den ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

09 Ocak 2020, 13:41 - Okunma: 41344

Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-GYC) yayımladığı mesajla ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Batman İl Temsilcisi, Ercan Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yayımlanan mesajında Arslan şu ifadelere yer verdi: “Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Her ne kadar, 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilere verilen haklar yıllar içinde geri alınmış ve hatta yok edilmiş olsa da, geleneksel olarak kutlana gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğinin sorunlarının tartışıldığı ve bir araya gelerek kutlamaların yapıldığı bir gün olması nedeniyle anlamlıdır. 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren ve çalışan gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasa, gazetecilerin patronlara bağlı kalmadan özgürce ve sadece toplumun yararlarını gözetecek şekilde mesleklerini yapmalarına imkân sağlıyordu. Ancak aradan geçen yıllar içinde medya sektöründe yaşanan gelişmeler ve tekelleşme süreci sonucunda bugünkü duruma gelindi. Bizim açımızdan sevindirici olan, Batman’da son derece dinamik, etkin, ahlaki ve etik değerlere sonuna kadar bağlı, seviyeli ve kaliteli bir medyanın bulunmasıdır. Bir diğer sevindirici nokta da asgari ücretteki iyileştirmedir. Çünkü basın çalışanlarımızın büyük bölümü asgari ücretle çalışmaktadır. Bu vesileyle tüm üyelerimizin ve meslektaşlarımızın geleneksel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını diler, saygılar sunarım.”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazetecil..
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=