Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV Başkanı Güneş: "Sağlık personelin özlük hakları iyileştirilmeli"

14 Mart 2020, 18:10 - Okunma: 7585

​Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, "14 Mart Tıp Bayramı" münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Güneş, mesleğini büyük fedakârlıkla yerine getiren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladığını belirtti.

Türkiye’de önemli bir tarihsel olaya dayanan 14 Mart Tıp Bayramının bir bütün olarak tüm sağlık çalışanları açısından önem arz ettiğini söyleyen Güneş, “Sağlık camiasında unvan ayırt etmeksizin tüm personelin gece gündüz, sıcak soğuk demeden vaktinin çoğunu özverili çalışmalar yaparak hizmet kalitesini yükseltmek adına çalışmalar yapmaktadır. Bu kalitenin yükselmesi için en zor şartlarda bazen ailesinden uzak kalarak, bazen hastaları sırtından taşıyarak vatandaşlarımıza hizmet ediyorlar. Bu nedenle hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza hak ettikleri saygıyı göstermek ve sahiplenmek toplum olarak hepimizin görevidir.” dedi.

“Atamalar bir an önce yapılmalı”

Sağlık personellerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, “Yıpranma payının bütün sağlık personelini kapsamasını istiyoruz. Son zamanlarda sağlık personeline yapılan fiili müdahalelerden dolayı sağlık personeli mağdur durumuna düşüyorlar. Mağdur durumuna düşmemeleri için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Sağlık personeline yapılan fiili müdahalelerde cezai işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Döner sermayelerin adil bir şekilde dağıtılmasını ve yükseltmesini istiyor ve emekliliğe yansıtılması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Şu anda Sağlık Bakanlığınca çalışan 6 bin 500 hizmetli kadrosunun Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak atamalarının bir an önce yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Bir an evvel hastane yapımına başlanılmalı”

Batman’da 2020 yatırım planında olan 500 yataklı hastanenin bir an evvel ihalesinin yapılması ve hastane yapımına başlanılması gerektiğini ifade eden Güneş, kadın doğum hastanesinin de bitirilip en kısa zamanda hizmete açılmasını istediklerini kaydetti.

“Hijyen kurallarına uyalım”

Güneş, son olarak tüm dünyaya yayılan Corona virüsü ile ilgili ise şu tavsiyelerde bulundu:

“Dünyada ve ülkemizde çıkan Corona virüs ile ilgili olarak ülkemizde alınan tedbirler çok güzel ve yerinde olduğunu söylemek istiyorum. Sağlık Bakanımızı tebrik ediyorum. Bu virüsten kendimizi ve çevremizi uzak tutmak adına el hijyen kurallarına uymamız gerekir. Ayrıca toplu yerlerde kalmamak ve yurt dışından gelenleri 14 gün ziyaret etmemek gerekir. Hastanelerde Sağlık Bakanlığının koyduğu kurallara riayet edip hasta ziyaret kurallarına uyalım.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=