Lütfen bekleyin..



Uzmanından Coronavirus tedbirleri

25 Mart 2020, 14:25 - Okunma: 7476

Dâhiliye Uzmanı Dr. Ahmet Nas, "Evden çıkmayın, ellerinizi bol bol yıkayın. Bol bol vitamin alın ve uykusuz kalmayın. İnsanlardan uzak durun. Bunları uyguladığımız zaman bu hastalık bize bulaşmaz." dedi.

Yeni tip Coronavirus salgını (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uzmanlar, zorunlu durum olmadıkça vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunmaması, evlerinden dışarıya çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Batman’da özel bir hastanede görev yapan Dâhiliye Uzmanı Doktor Ahmet Nas, virüse karşı önemli tavsiyelerde bulundu.

Nas, Coronavirus hastalığı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Coronavirus hastalığı 15 güne yakındır Türkiye’de ortaya çıkmıştır. Uzmanlar ve hükümet yetkilileri her zaman söylüyorlar, elimizden geldiğince evden çıkmamamız gerekir. Bol bol su içmememiz lazım. Sık sık ellerimizi yıkamamız, düzenli yatmamız, bol bol vitamin tüketmemiz gerekir. Elimizden geldiğince hem evdekilerle hem de dışardakilerle mesafemizi uzak tutmamız lazım." diye konuştu.

İnsanlarla mesafenin en az bir metre olması gerektiğini vurgulayan Nas, "Biz tedbirlerimizi alırsak Coronavirus hastalığı fazla yayılmaz. İnşallah en kısa zamanda bu hastalıktan kurtulacağız. Eğer dikkat etmesek bu hastalık daha çok çoğalacak, vefat edecek insanımız çoğalacak. Ne kadar tedbirimizi alırsak o kadar erken bu virüs hastalığı aramızdan ayırılır. Birincisi diyoruz ki; evden çıkmayın, ikincisi ellerinizi bol bol yıkayın. Bol bol vitamin alın ve uykusuz kalmayın. İnsanlardan uzak durun. Bunları uyguladığımız zaman bu hastalık bize bulaşmaz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=