Lütfen bekleyin..



Kur’an Nesli Platformu’ndan “Hayat Namazla Güzeldir” programına davet

14 Ağustos 2020, 11:38 - Okunma: 2501

Kur'an Nesli Platformu, bu yılki "Hayat Namazla Güzeldir" programını yaşanan salgın nedeniyle Rehber TV aracılığıyla gerçekleştireceklerini açıkladı.

Her yıl, "Namaz Ayı" olarak ilan edilen ağustos ayında startı verilen programlarda 15 günlük namaz eğitimiyle Türkiye’de on binlerce 7-10 yaş arasındaki kız ve erkek çocuğu namazla tanıştıran Kur’an Nesli Platformu, tüm çocukları 17 Ağustos Pazartesi gününden sonra iki haftalığına Rehber TV ekranları başına davet etti.

Verilecek 15 günlük namaz eğitimi programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Genel Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, velileri namaz programları konusunda sorumluluk almaya çağırdı.

Sütçü, Rehber TV aracılığıyla yapılacak programın iki hafta boyunca her gün erkek çocuklar için saat 10.00'da, kız çocukları için ise saat 14.00'da başlayacağını aktardı.

“Bugün namaz için kıyama kalkan çocuklar yarın aziz İslam davasını sırtlayacaklar”

Ağustos denince akla namaz geldiğini belirten Sütçü, “Yine bir ağustos ayındayız. Nasıl ki Ramazan Ayı denince Kur'an akla gelir, ağustos ayı denince de inşallah yürüttüğümüz çalışmalarla temenni ederiz ki evvela namaz akla gelir. Dünya virüsle boğuşurken, siyasi ve askeri çekişmelerle diken üstündeyken 7-10 yaş arası çocuklarla yıllardır namaz programları düzenlemenin ve ‘hayat namazla güzeldir’ diye tutturmanın anlamı nedir diye sorulursa, cevaben; ‘en yakın akrabalarını uyar’ ayetiyle akrabalarını hakka davet edip kim beni destekleyecek dediğinde ayağa kalkan 10 yaşındaki Hazreti Ali’yi hatırlatıyor ve diyoruz ki inşallah bugün namaz için kıyama kalkan bu çocuklar yarın aziz İslam davasını sırtlayacaklar.” ifadelerini kullandı.

“Namazdan daha büyük ne olabilir ki?”

Önceliklerinin ebedi cenneti kazanmak olduğunu vurgulayan Sütçü, “Hem imandan ve imanın tezahürü olan namazdan daha büyük ne olabilir ki? İkinci Dünya Savaşı gibi bir hadiseyi bile takip etmeyen ve kendisine, ‘Neden hiç ilgilenmiyorsun, acaba bundan daha büyük bir hadise mi var veya onunla meşgul olmanın zararı mı var?’ dendiğinde Üstad Bediüzzaman'ın verdiği cevap gibi biz de diyoruz ki; ömür sermayesi pek azdır, lüzumlu işler pek çoktur. Önceliğimiz küçük dairelerdeki büyük vazifelerimizdir. Ayrıca hepimizin başına ebedi bir cenneti kazanmak veya kaybetmek davası açılmışken diğer meseleler önceliğimiz olamaz.” dedi.

“Tüm çocuklarımızı Rehber TV ekranları başına davet ediyoruz”

“İşte bizler bu büyük davayı kazanmanın derdindeyiz” diyen Sütçü konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O yüzden dünya yıkılsa biz yine imanı kurtarmanın gayretindeyiz ve hayat namazla güzeldir demeye devam edeceğiz. İşte bu gerçekten hareketle, Kur'an Nesli Platformu olarak tüm çocuklarımızı 17 Ağustostan sonra, iki haftalığına Rehber TV ekranları başına davet ediyoruz. Yaşanan salgın nedeniyle bu yılki programımızı Rehber TV aracılığıyla evlerinize konuk olarak gerçekleştiriyoruz. İki hafta boyunca her gün erkek çocuklarımız için saat 10.00'da, kız çocuklarımız içinse saat 14.00'da başlayacak programımıza tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Anne babaları da bu hassas konuda sorumluluk almaya ve destek sunmaya davet ediyor, yüce Rabbimizin tüm kardeşlerimizi, bizi ve çocuklarımızı namazda devamlı olanlardan eylemesi duasıyla tüm halkımızı saygı ve hürmetle selamlıyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=