Lütfen bekleyin..



BAMMED’den yerel gazetenin hedef gösterilmesine tepki

25 Ağustos 2020, 16:11 - Okunma: 27571

Batman’ın önde gelen gazetelerinden Rehber Gazetesinin yerel bir gazete ve sahibi tarafından hedef alınmasına tepki gösteren BAMMED, söz konusu gazete ve sahibini kınadı.

 

Konuyla alakalı yazılı basın açıklaması yapan Batman Medya Mensupları Cemiyeti (BAMMED), “24 Ağustos Pazartesi günü Sözcü gazetesi sitesinde ‘Harita Kıpkırmızı ama… vali genelgeyi deldi, emniyet müdürü halay çekti’ başlıklı haberde haberin sonuna doğru haberle uzaktan yakından ilgisi olmadığı halde Cemiyetimize üye Rehber Gazetesi isim verilmeyerek direk hedef gösterilmiştir. Bu haberin sahibi ve kaynağı bizce, basın camiasınca ve haberi okuyan tüm vatandaşlarımızca da malumdur. Bu haber ne basın camiamızın etik kurallarına, ne örfümüze uygun düşmemiştir.” dedi.

“Ahlaktan yoksun bu ilkesizliği kınıyoruz”

Malum gazete ve sahibinin sadece Rehber Gazetesini değil, diğer basın organlarını da kimi zaman hedef gösterdiğini hatırlatan BAMMED, şu ifadelere yer verdi:

“Zaman zaman sadece Rehber Gazetesi değil, farklı basın camialarına da benzer çirkefliklerde bulunan, birkaç kuruşluk dünya menfaati için ilkesizce haber yapan, kuyu kazma ve ispiyon peşinde olan sözüm ona malum gazetenin (Haberin kaynağı Batman’ımızın yerel bir gazetesi ve onun sahibi) bu ilkesizliğini kınıyor, ahlaktan yoksun bu davranışı basın camiamızın ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..
Gazetecilerin ekonomik açıdan çok zorlandıkları bir dönemden geçtiğini beli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=