Lütfen bekleyin..



“Bu alçaklığın yapılması dağınıklığımızın kanıtıdır”

17 Ekim 2015, 12:35 - Okunma: 2292

Diyarbakır’da DBP’li belediye tarafından reklam panolarına asılan Peygambere hakaret içerikli karikatürü ‘alçaklık’ olarak niteleyen Peygamber Sevdalıları Platformu, “Bu alçaklığın yapılması dağınıklığımızın kanıtıdır” diyerek birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki bilboardlara asılan Peygambere hakaret içerikli karikatürlere tepkiler devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu, yazılı bir basın açıklaması yaparak bilboardlara asılan Peygamber'e hakaret içerikli karikatürün amacının sadece İslam’ın kutsallarına olan düşmanlık olduğunu belirtti.

Aynı zihniyetin daha öncede çeşitli bahanelerle İslam’ın kutsallarına dil uzatacak kadar alçaldığına vurgu yapılan açıklamada,  “Hiç kimsenin Müslüman halkımızın inancı ile alay etmeye hakkı yoktur. Tüm İslam düşmanlarının bilmesi gerekir ki kim Allah (cc) ve onun Peygamberine (sav) savaş açmış ise her daim kaybetmiştir. Peygamber ve sahabeler şehri Diyarbakır’da böyle bir rezilliğe yeltenmek alçak bir şekilde inancımız ile alay etmektir. Müslüman halkımız meşru çerçevede asla bunu kabul etmeyecektir.” denilerek   ‘’Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.” ayeti hatırlatıldı.

“Müslümanların dağınıklığı kutsallarımıza dil uzatılmayı fazlalaştırıyor”

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında yapılan çıklamanın devamında, “Peygamber Efendimizin davası için her yıl Diyarbakır’da yüzbinlerce peygamber sevdalısının bir araya geldiğini tüm dünya bilmektedir. Aynı zamanda bu alçaklığın bir sebebi de bu sevdaya olan kin ve tahammülsüzlüktür. Müslümanlar olarak bir kez daha iyi düşünmeliyiz. Allah resulünün hayatını her türlü imkânlarımızı seferber ederek anlatmak için çaba göstermeliyiz. Müslümanlar arasındaki vahdeti tesis etmek için artık benlik hastalığından kurtulmalıyız. İyi bilmeliyiz ki biz Müslümanlar ne kadar dağınık durursak İslam düşmanları o kadar daha cesaret alacaklardır ve kutsallarımıza dil uzatmayı fazlalaştıracaktır.” ifadelerine yer verildi.

“Sorumlulara soruşturma açılsın”

Yapılan rezalete karşı Müslümanların sesini yükseltmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Bugün bu alçaklığın yapılması dağınıklığımızın kanıtıdır artık. Sahabeler Allah Resulünü nasıl seviyorlardı ise biz de aynen onu sevmeli ve sahip çıkmalıyız. Eğer biz Müslümanlar olarak bu rezaletlere karşı sesimizi yükseltmezsek, Allah ve Resulünün bizden davacı olacağını unutmamalıyız. Her şeye rağmen kimsenin kutsallarımıza dil uzatmasına da müsaade etmeyeceğiz inşallah. Sahabeler tarafından fethedilen Diyarbakır İslam topraklarına dâhil edilmiştir. O günden sonra hep Müslüman olarak kalmıştır. Bundan sonra da bir İslam beldesi olarak kalmaya devam edecektir. Sahabelerin pak kanlarına asla ihanet edilmeyecektir.” denilerek bu alçaklığı yapanlara yetkili merciler tarafından derhal soruşturma açılması talebinde bulunuldu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=