Lütfen bekleyin..



Batman, lobi faaliyetlerinde Mardin ve Şırnak’ın gerisinde

26 Mart 2021, 19:11 - Okunma: 1551

Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illerini kapsayan TRC-3 Bölgesi’nde hizmet veren Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Batman’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek ajansın çalışmalarını anlattı.

Batman’ın büyük bir potansiyelinin olduğunu ancak lobi eksikliğinden dolayı bu potansiyelin faaliyete geçemediğini belirten Alanlı, kentin lobi faaliyetleri konusunda yetersiz olduğunu söyledi.

dika-toplantisi.jpg

Batman’ın lobi faaliyetlerinde Mardin ve Şırnak’ın gerisinde olduğunu vurgulayan Alanlı, lobi faaliyetlerinde yetersiz olduğu için şehrin sorunlarının çözümü konusunda istenilenin elde edilemediğini belirtti.

Alanlı “Diğer dört ile baktığımız zaman hem insan kalitesi anlamında, dinamiklik anlamında hem de il nüfusu anlamında Batman’ın potansiyeli çok yüksek bir il. Ama Batman’ın şöyle bir sıkıntısı var: Koordinasyon sıkıntısı var. Tek bir sesin çıkıp da bir lobi yapma sıkıntısı var. Mardin’i düşünün. Mardin’in nüfusu şu anda merkez olarak yaklaşık 170 bin. Ya da Şırnak’ı düşünelim. 170 bin nüfuslu bir yerden bahsediyoruz ama Batman’ın lobisinden daha fazla bir araya gelip, tek ses çıkartıp ilin ihtiyaçlarıyla ilgili taleplerini ilgili yerlere iletebiliyorlar. Batman’ın şu an için bence en büyük eksikliği budur. Eşgüdüm ve koordinasyon olursa zaten buranın potansiyeli var, ben Batman’ın daha da ileriye gideceğini düşünüyorum.” dedi.

ahmet-alanli.jpg

“Hasankeyf’e yatırım yapıyoruz”

Turizm faaliyetlerine de ağırlık verdiklerini anlatan Alanlı, tarihi Hasankeyf ilçesinde yapacakları projelerinden de bahsetti.

Alanlı “Biz şu anda turizm tarafına ağırlık vermeye başladık. Mezopotamya markası adı altında Hasankeyf’e yatırım yapıyoruz. Hasankeyf’te bu sene fizibilitesini yaptığımız eski kalenin olduğu yerin turizme kazandırılması için Valilik ve Kaymakamlıkla ortak çalışma içerisindeyiz. Hasankeyf’in büyük bir potansiyeli var.” diye konuştu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=