Lütfen bekleyin..



Batman Valisi Şahin: ‘Kırmızı Çizgiyle’ hassasiyetimizi bir kere daha ilan ediyoruz

30 Mart 2021, 18:05 - Okunma: 1024

Batman’da yayaların trafikteki güvenliğini sağlamak için "Kırmızı Çizgi" uygulaması, Batman Valisi ve Belediye Başkan vekili Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama, Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da Vali Hulusi Şahin ve il protokolünün katılımıyla Batman Belediyesi önündeki yaya geçiti, sürücülerin dikkatini çekmek için 'Kırmızı Çizgi' ile boyandı. 

“Hassasiyetimizi bir kere daha ilan ediyoruz”

Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin, ‘Kırmızı Çizginin’ önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye’nin tüm illeri ve ilçelerinde ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ etkinliği yapılıyor. Yaya geçitlerinde, yayaların geçiş üstünlüğü konusundaki hassasiyetimizi bir kere daha ilan ediyoruz. Bu husus bizim için kırmızı çizgidir. Bunu sembolize etmek üzere de yaya geçitlerimizin bir şeridini kırmızıya boyadık. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Türkiye’nin her yerinde bu uygulamayı yapıyoruz.”

“Işık olan yerde herkes ışıklara uyacak”

Yayalara geçiş üstünlüğünü iki yıldır uyguladıklarını söyleyen Vali Şahin “Modern ve gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulanan ve bizlerin de gittiğimiz zaman gıptayla izlediğimiz bir uygulamanın artık Türkiye’de de yasal zemini oluştu. Gün geçtikçe hem yayalarımızın hem de sürücülerimizin artık bunu içselleştirdiklerini görüyoruz. Buradan yayalarımıza ve sürücülerimize seslenmek istiyorum; ışık olan yerde herkes ışıklara uyacaktır. Işık olmayan yerde ise yaya geçitlerimizde sürücüler yayalara yol verecekler. Bu hem yasal zorunluluk hem de medeniyetin gereğidir.” dedi (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, özel bakıma muhtaç hastaların genel a..
Batman'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil bir evin bahçe duvarı..
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da yasa dışı silah ticareti yapan..
akademisyen Sibğatullah Baran, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığ..
Batman Havalimanında nisan ayında iç hat yolcu trafiğinde 57 bin 240 kişini..
Engelli bireylerin pek çok sorununun olduğunu ancak seslerinin bir türlü du..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=