Lütfen bekleyin..



İçme şebeke suyuyla tarlaların sulanmaması uyarısı

27 Nisan 2021, 21:17 - Okunma: 789

Batman Kozluk İlçe Belediye Başkanı Ayhan Eren, yer altı su kaynaklarının iklimsel değişiklikler nedeniyle tehlike arz ettiğini, sorun yaşanmaması için bağ, bahçe tarlalarının içme şebeke suyuyla kesinlikle sulanmaması uyarısında bulundu.

Nisan sonu itibariyle son 20 yılın en ağır kuraklık dönemini yaşadıklarını belirten Eren, “Vatandaşlarımızın içme şebeke suyunda sorun yaşamaması için bağ, bahçe ekimi kesinlikle yapılmamalıdır. Yapılan bağ bahçeler içme şebeke suyu ile değil varsa kuyu suları ile sulanmalıdır. İklimsel değişiklikler nedeniyle kurak geçen kış ve bahar ayları yer altı su kaynaklarını tehlikeye atmış durumdadır.” dedi.

Kozluk İlçe Belediye Başkanı Ayhan Eren

Bilinçsiz su tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Eren, “Bilinçsiz su tüketimi yaz aylarında ilçemizde bulunan bütün vatandaşlarımıza mağduriyet yaşatacaktır. Lütfen yapılan açıklamaları dikkate alalım, içme şebeke suyu ile bağ, bahçe ve tütün tarlalarını kesinlikle sulamayalım.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=