Lütfen bekleyin..



Çiftçilere kapya biber fidesi ve susam tohumu dağıtımı yapıldı

30 Nisan 2021, 14:05 - Okunma: 716

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, yüzde 90 hibe desteğiyle 40 çiftçiye 100 bin kapya biber fidesi ve yüzde 100 hibe desteğiyle 15 çiftçiye de susam tohumu dağıtımını yaptıklarını söyledi.

Alternatif ürün yetiştiriciliğini geliştirme çalışmaları kapsamında ve kapya biber yetiştiriciliğinin Batman’da yaygınlaştırılması amacıyla Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin yüzde 90 hibe desteğiyle 40 çiftçiye 45 dekar alanda dikimi yapılmak üzere 100 bin kapya biber fidesi dağıtımı yapıldı.

Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin yüzde 100 hibe desteğiyle 15 çiftçiye ise bin 500 kilogram susam tohumu dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, “İlimizde sebze alanlarında alternatif ürün yetiştiriciliğini geliştirme çalışmaları kapsamında ve kapya biber yetiştiriciliğinin ilimizde yaygınlaştırılması amacıyla Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin yüzde 90 hibe desteğiyle 40 çiftçimize 100 bin kapya biber fidesi ve yüzde 100 hibe desteğiyle 15 çiftçimize de 1,500 kilogram susam tohumu dağıtımını yaptık. Malçlı kapya biber yetiştiriciliğinde dekara ortalama 4-5 ton arasında ürün alınmaktadır.” dedi.

Gün, kapya biberin talep ve pazar fiyatları dikkate alındığında çiftçiler için yüksek gelir getirisi sağlanacağını kaydetti.(İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=