Lütfen bekleyin..



BBC Türkçe Doğru ile röportaj yaptı

27 Ekim 2015, 16:10 - Okunma: 2344

BBC Türkçe haber sitesi, çözüm süreci, 1 Kasım Erken Genel Seçimleri, çözüm süreci, Kürt sorunu konularında HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ile röportaj yaptı.

BBC Türkçe haber sitesi’nden Mahmut Hamsici, 1 Kasım Erken Genel Seçimleri, çözüm süreci, Kürt sorunu konularında HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ile röportaj yaptı. 
1 Kasım Erken Genel Seçimlerine YSK kararı nedeniyle parti olarak katılamadıklarını belirten Doğru, “YSK kararı nedeniyle parti olarak katılma şansımız olmadı. Bağımsız olarak girmenin zorlukları ile 7 Haziran’da karşılaştık ve büyük oranda oyumuz geçersiz oldu” dedi.
Doğru, 6-7 Ekim olaylarında ülke çapındaki teşkilatlarının 4’te birine yönelik imha girişimli saldırılar olduğunu ve bunun ülke tarihinde bir siyasi partiye yönelik olarak ilk defa olduğunu ifade etti.
Soru üzerine Doğru, seçime girmediklerinden dolayı siyasi partilerden oy talebi olduğunu belirterek, “Sadece Ak Parti değil. Saadet Partisi, CHP ve Demokrat Parti’den de ziyaretler gerçekleşti. Ancak Genel Merkezi’mizin açıkladığı şekilde tabanımızı sandığa gidip gitmeme konusu veya herhangi bir partiye oy verip vermeme konusunda serbest bıraktık. Bu konuda bir yönlendirme yapmadık yapmayacağız.” şeklinde konuştu. 
Seçmen iradesinin sandığa yansımadığına dikkat çeken Doğru, “% 10’luk barajdan ve seçmen yapılan baskıdan dolayı seçmen iradesi sandığa yansımıyor. Bu seçimde de değişen bir şeyin olacağına inanmıyorum” dedi.
Çözüm sürecini başından beri parti olarak desteklediklerini ancak yaptıkları haklı uyarılarının dikkate alınmadığını belirten Doğru, “Yaptığımız uyarılar dikkate alınmadı. Çözüm süreci ve silahların bırakılması sorunu birbirinden ayrılmalıdır. Bu şekilde halkımız için ölüm, ülke için çözülme sürecine dönüştü” ifadelerini kullandı.
Seçimin huzurlu bir ortamda geçmesini dilediklerini ifade eden Doğru, “Seçimlerin huzurlu ve sıkıntısız bir şekilde geçmesini diliyoruz. Seçimden sonrada partilerin sonuca, seçmen iradesine saygı göstermesini ve bir çözüm üretmelerini bekliyoruz. Ülkeyi kaosa sürükleyecek davranışlardan kaçınmalarını bekliyoruz” dedi. 
Seçim gündemi, seçim sonrası ülke ve bölgenin durumu ve çözüm süreci gibi konular ile ilgili Doğru’nun görüşlerini alan Hamsici, soruları samimi bir şekilde içtenlikle cevaplaması nedeniyle Doğru’ya teşekkür etti.
Hamsici, Batman’da birkaç gün daha kalıp farklı kesimler ve halkla söyleşiler gerçekleştireceğini söyledi. (batmanbasin.com)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=