Lütfen bekleyin..



Batman ile Düzce Üniversitelerinden ‘Mavi Vatan ve Kıbrıs ’konulu çalıştay

23 Mayıs 2021, 12:28 - Okunma: 712

Batman Üniversitesi ile Düzce Üniversitesi’nden ‘Mavi Vatan ve Kıbrıs ’konulu ortak çalıştay düzenleneceği belirtildi.

Düzce Üniversitesi ve Batman Üniversitesi’nin ortak olarak düzenleyeceği "Doğu Akdeniz’de Ekonomik ve Politik Gelişmeler: “Mavi Vatan ve Kıbrıs” başlıklı çalıştayın 25 Mayıs Salı günü saat 10.30’da başlayacağı açıklandı.

Batman Üniversitesinden yapılan açıklamada, çalıştaya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, AK Parti Milletvekili Cemil Yaman ve Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, OECD Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Kerem Alkin’in yanı sıra yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde görevli alanında uzman akademisyenlerin katılım sağlayacağı bildirildi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in “Doğru Akdeniz’de enerji sorunsalı ve bölge ülkeleri arasındaki çatışmalar” konulu ikinci oturumda AK Parti Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte açılış konuşması yapacağı ve panelde “Doğu Akdeniz enerji politikalarına genel bir bakış” isimli sunum yapacağı kaydedildi.

"Doğu Akdeniz’de Ekonomik ve Politik Gelişmeler: Mavi Vatan ve Kıbrıs" başlıklı çalıştayı takip etmek isteyenlerin Batman Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi sosyal medya hesaplarından online olarak takip edilebileceği ifade edildi.

TRT tarafından da takip edeceği belirtilen çalıştayda düzenlenecek oturum başlıkları şöyle açıklandı:

Açılış Paneli Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Türkiye’nin Akdeniz’e komşu ülkelerle ilişkileri”

1. Panel Oturumu - Konu: “Kıbrıs’ın fethi, tarihi ve Akdeniz’in askeri ve siyasi önemi”

2. Panel Oturumu - Konu: “Doğru Akdeniz’de enerji sorunsalı ve bölge ülkeleri arasındaki çatışmalar”

3. Panel Oturumu - Konu: “Need to energy for development in the Mediterranean region”

4. Panel Oturumu - Konu: “Doğu Akdeniz’de ülkeler arası ilişkiler ve işbirlikleri”

5. Panel Oturumu - Konu: “Doğu Akdeniz’de Enerji Denklemi”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valisi Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte, Ger..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın il oluşunun 35’inci yıl dönüm..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman’ın i..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir yayımladığı Batman&..
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman'ın il oluşunun 35. yılı dolayısıyla ..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, PKK’nın silah bırakma kararına ilişkin ..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=