Lütfen bekleyin..



“AYDES Kullanıcı Eğitim” verildi

29 Ekim 2015, 12:35 - Okunma: 2679

Afet olaylarına karşı bilinçlendirme ve hazır hale gelinmesi amacıyla Batman’daki kurumlara, ‘AYDES Kullanıcı Eğitimi’ verildi.

Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından afet olaylarında 26 hizmet grubundan sorumlu kurumlara yönelik “AYDES Kullanıcı Eğitim” verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilde afet müdahale planı doğrultusunda yerel 26 hizmet grubundan sorumlu kurumlara, 3 günlük Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) Kullanıcı Eğitim verdiklerini söyledi.

Eğitimi vermelerindeki amaçlarının, olası herhangi bir afet olayında sorumlu kurumların yapması gerekenleri bilmesi olduğunu söyleyen Bakır, bu şekilde her kurumun kendi görev sorumluluklarını öğrendiğini ifade etti.

Bakır, “TAMP ile, afet ve acil durumlarda müdahalede ihtiyaç duyulacak tüm güç ve kaynakların ulusal ve yerel düzeyde planlanması, bu güç ve kaynakların olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasının sağlanması, müdahale hizmetlerini ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarının ve yerel düzeyde sorumlu birimlerin görev ve sorumlulukları belirlendi.” dedi.

Bakır, afet öncesi hazırlık çalışmaları kapsamındaki verilerin sisteme girilmesi ile, afet ve acil durumlarda en az iki vardiya şeklinde çalışacak her hizmet grubu için, en az iki personele AYDES Eğitici Eğitimi almış personeller tarafından eğitim verdiklerini kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda ev, ar..
Batman'da çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalanarak cezaevine teslim..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde "Kampüs İntifadası Çadır N..
Batman'da geçtiğimiz hafta bir kişinin öldüğü, biri bebek 3 kişinin de ..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, CHP'nin Grup Başkan Vekili Gökhan G..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=