Lütfen bekleyin..



"Kadın istihdamında Batman Türkiye’de 4’üncü sırada"

25 Haziran 2021, 17:10 - Okunma: 2837

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürü Besim Eviz, kadın istihdamı ve üretime yönelik değerlendirmede bulunarak Batman’da 14 bin kadının aktif olarak farklı sektörlerde çalıştığını söyledi.

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, 10 yıl içerisinde İŞKUR programlarından yararlanan 40 bin kadından yüzde 50’lisinin aktif olarak çalıştığını ifade etti.

Batman İŞKUR Müdürlüğü olarak kadın çalışanlarına verdiği desteği İLKHA'ya değerlendiren Eviz, kadın istihdamına yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

10 yıl içerisinde 40 bin üzerinde kadının İŞKUR hizmetlerinden yararlandığını, bunların yüzde 50’ye yakının aktif olarak çalıştığını belirten Eviz, “Batman İŞKUR Müdürlüğü olarak temel hedeflerimizden bir tanesi kadın istihdamı olmuştur. Bizler kadın istihdamını önemsiyoruz. Çünkü toplumun yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor. Kalkınma, üretim ve yatım var ise burada kadının da burada olması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla Batman İŞKUR Müdürlüğü olarak şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla 10 yıl içerisinde 40 bin üzerinde kadın İŞKUR hizmetlerinde aktif olarak yararlanmış ve bunların yaklaşık yüzde 50’ye yakını işe yerleşmiş durumdadır. Tekstil, hizmet ve sağlık sektörü başta olmak üzere birçok alanda istihdam sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

İŞKUR Batman İl Müdürü Eviz: Kadın istihdamında Batman Türkiye’de 4’üncü sırada

Besim Eviz

“Kadın istihdamında Türkiye’de 4’üncü sıradayız”

Batman’da üretim, market, sağlık ve tekstil sektöründe şu anda 14 bin kadının istihdam edildiğini aktaran Eviz şöyle dedi:

“Tekstil sektöründe yaklaşık 30 bin çalışandan yüzde 50’sini kadın teşkil etmektedir. Bu sektörün burada güç kazanması tabi çok önemlidir. Burada bulunduğumuz iş yerinde makinaların başında yüzde 98’i kadın çalışmaktadır. İŞKUR olarak gerek iş başı programları gerekse istihdam garantili kurslar düzenleyerek kadının istihdamını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bizim de temel hedefimiz kadınlarında istihdamda yer almasıdır. Bu manada Batman olarak Türkiye sıralamasında 4’üncü sıradayız. Bu da bizim için büyük bir başları. Devletin bize verdiği desteklerle kadın istihdam oranımızı daha da yükseltme hassasiyetimiz üzerinde daha çok duracağız.”

İŞKUR Batman İl Müdürü Eviz: Kadın istihdamında Batman Türkiye’de 4’üncü sırada

“Burada çalışmaktan çok memnunum”

İŞKUR projesi kapsamında çalışan Songül Yıldırım, “Daha önce farklı bir yerde çalışıyordum. Oradan ayrıldıktan sonra bir süre işsiz kaldım, sonra İŞKUR üzerinden başvurduğum tekstil fabrikasına beni kabul ettiler. Burada sadece bayan arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Burada çalışmaktan çok memnunum. İş şartlarımız güzel, ortam güzel, işverenlerimizden sağ olsunlar çok memnunuz. İşimde kendimi geliştireceğime inanıyorum. Bize bu iş imkânlarına sağladıkları için herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İŞKUR Batman İl Müdürü Eviz: Kadın istihdamında Batman Türkiye’de 4’üncü sırada

“Kazandığım paranın bana ve aileme çok katkısı oluyor”

Bir diğer İŞKUR çalışanı Nesrin Gündeş ise şöyle konuştu: “İŞKUR üzerinden üç aydır burada çalışıyoruz. Burada triko üretiyoruz. Daha önce erkeklerle beraber çalışıyorduk ama şu anda sadece bayanlar olarak çalışıyoruz. Asgari ücret alıyoruz, sigortamız yatırılıyor. Buradan kazandığım paranın bana ve aileme çok katkısı oluyor. Devletin bize verdiği bütün imkânlardan yararlanıyoruz. İşimizden çok memnunum. Allah herkesten razı olsun.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=