Lütfen bekleyin..



Ankara-Çanakkale gezisine gönderilen üniversite öğrencileri Batman'a döndü

27 Haziran 2021, 11:41 - Okunma: 642

Batman Üniversitesi tarafından organize edilen "Bürokrasiyi Tanıma ve Tarih Bilinci Oluşturma" programı kapsamında bir hafta önce Ankara ve Çanakkale gezisine gönderilen öğrenciler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin tarafından karşılandı.

Karşılama töreninden Sezgin, "Bürokrasiyi Tanıma ve Tarih Bilinci Oluşturma" programımızın ikincisi kapsamında uğurladığımız öğrencilerimiz döndü." dedi.

Öğrencilerinin Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Isparta, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Ankara ve Aksaray'ı gezdiği ve çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu belirten Sezgin, "Batman Üniversitesi olarak başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmeye devam ediyoruz. İnşallah pandemi süreci bitsin, daha rahat bir imkânla daha fazla sayıda öğrenciyle daha geniş katılımlı, daha zengin içerikli programlar düzenleyeceğiz. Daha önce 32 öğrencimizi göndermiştik. Bugün de son olarak uğurladığımız 14'ü bayan 12'si erkek toplam 26 öğrencimiz geri döndü." diye konuştu.

"Öğrencilerimiz devlet kurumları ile daha yakın temas halinde oldular"

Sezgin; öğrencilerin gezi kapsamında, Ankara'da bazı bakanlıkları ve diyanet işleri başkanlığını ziyaret ettikten sonra Millet Kütüphanesi, Millet Camisi, 15 Temmuz Şehitler Abidesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Mehmet Akif Ersoy'un evini ziyaret ettiğini kaydetti.

Sezgin, bürokrasiyi daha yakından tanıma imkânı bulan öğrencilerin, bu sayede hem devlet kurumlarını daha yakından tanıma hem de mezuniyetleri sonrasında karşılaşacakları ortamları görme fırsatını yakaladıklarına işaret etti. 

"Gezilerimizi sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz"

Sezgin, "Ziyaretin devamında öğrencilerimiz İzmir, Bursa ardından da Çanakkale'yi gezdi, şehitlikleri ziyaret etti. Ayvalık'ta turistik otelleri, Kaz Dağlarını gördü. Konya'da Mevlâna'yı, Gaziantep'te dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesini gezdi. Bu gezilerimizi süreklileştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki, en güçlü hafıza görsel hafızadır. İnşallah öğrencilerimiz bu çerçevede almış oldukları bu tecrübeleri diğer öğrenci arkadaşlarıyla paylaşacaklar ve önümüzdeki zaman dilimi içerisinde daha iyi motive olacaklardır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Resimleri büyütmek için resimlerin üzerine tıklayınız...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=