Lütfen bekleyin..



Batman'dan Filistin'e 160 bin TL yardım gönderildi

04 Temmuz 2021, 12:42 - Okunma: 828

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformunun Filistin için başlatmış olduğu yardım kampanyası devam ediyor. Bugüne kadar toplanan 160 bin TL, Memursen toplantı salonunda yapılan basın açıklaması ile Filistin'e gönderildi.

Filistin'e yapılan yardımlar ile ilgili basın açıklaması yapan Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Şehmus Temiz, "Bugün, Filistinli kardeşlerimize olan borcumuzun bir kısmını ödemek için bir araya geldik.Tüm ümmetin izzeti için kahramanca savaşan kardeşlerimizin şehirleri, harap olmuş durumda. Son saldırıda Gazze’de yıkılan bina sayısı, Gölcük depreminde yıkılan bina sayısına yakın. Gölcük depreminin üstünden 22 yıl geçmesine rağmen, acımız hala tazeyken, Filistinli kardeşlerimiz neredeyse her yıl aynı acıyı yaşamaktalar." dedi.

Ambargo ve kısıtlamlardan dolayı, inşaat maliyetlerinin oldukça yüksek olduğuna değinen Temiz, "Ortalama bir evin imarı için gerekli olan meblağ, 250 000 TL'dir. Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu olarak İhh öncülüğünde başlattığımız kampanyada, bugüne kadar toplanan para miktarı 160 000 TL'dir. Kardeşlerimizin acil ihtiyaçlarına binaen elimizde bulunan parayı Filistin’e göndermeyi uygun gördük. Batmanlı hemşehrilerimizin desteğiyle paralar toplandıkça, göndermeye devam edeceğiz. Amacımız en az 1 evi (250 000) imar etmek. Buna mecburuz. Ilk kıblemiz olan Mescidi Aksa’yı savunan kahraman kardeşlerimize borçluyuz ve bu borcu ödemek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." ifadelrini kullandı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından siyonist işgal rej..
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=