Lütfen bekleyin..



Davut Şahin’den Yerel Basına Destek

07 Temmuz 2021, 15:16 - Okunma: 805

Yerel gazetelerin kurum aboneliklerinin iptalinin gazeteleri kapanma eşiğine getireceğini vurgulayan HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, haklı taleplerinde gazetecilerin yanında olduklarını, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi.

Tasarruf tedbirleri kapsamında gazetelerin kurum aboneliklerinin iptaline tepki gösteren HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, bu uygulamanın basını büyük sıkıntıya sokacağını belirterek yerel basına destek açıklaması yaptı. Başkan Şahin, yetkililere de seslenerek gazetecilerin ekmeğiyle oynanmaması gerektiğini ifade etti.

 

YEREL BASIN BÜYÜK KAYBA UĞRAR

Gazete aboneliklerinin iptalinin yerel basın için ciddi bir kayıp olduğunu belirten başkan Şahin, “Cumhurbaşkanlığı tarafından, tasarruf tedbirleri kapsamında yayınlanan genelgede birçok konuda tasarrufa gidildi. Bu anlamda yerel basına karşı da tasarruf tedbirlerine başvuruldu. Bu hususta kurumların yerel basına olan aboneliklerinin kısıtlanması söz konusu… Bu yerel basın için çok ciddi bir kayıptır.” Dedi.

BU TEDBİR HÜKÜMETİN EKONOMİK ANLAMDA AÇIĞINI DA KAPATMAYACAKTIR

Yerel basına yönelik tasarruf tedbirlerinin gazetecileri mağdur edeceğini vurgulayan Başkan Şahin, “HÜDA PAR olarak genel merkezimizin defalarca vurguladığı gibi Türkiye’de birçok kurumda tasarrufa gidilmesi gerektiği bir zorunluluk söz konusudur. Fakat bu tasarruflara gidilirken, ulusal basına kaynak görevi gören ve halkla kurumlar arasında ciddi bir köprü vazifesi gören yerel basın, zaten kıt kanaat geçinmeye veya çok zor şartlarda mesleklerini icra etmeye çalışırken, kurumların yerel basına olan aboneliklerini iptal etmeleri, onları çok büyük sıkıntılar içerisine sokacaktır. Kurumların yerel basına olan aboneliklerine kısıtlama getirilmesi durumunda; yerel basın sektöründen ekmek kazanan, çalışan insanlar, mağdur edilecek.  Bu tedbir hükümetin ekonomik anlamda açığını da kapatmayacaktır. “ifadelerini kullandı.

BİRÇOK GAZETE KAPANMANIN EŞİĞİNE GEELCEK

Bu uygulamanın hayata geçirilmesi halinde birçok gazetenin kapanmanın eşiğine geleceğini söyleyen Başkan şahin, “HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı olarak, yerel basın ile içli dışlı çalıştığımızdan, halkın sorunlarını birlikte takip etmeye çalıştığımızdan, yerel basınının çektiği sıkıntılara birebir şahit oluyoruz. Bu tedbirler uygulanacaksa eğer Batman’da ki yerel basın çok büyük sıkıntılar çekeceği gibi genel bir kısmı kapanma noktasına gelecektir. Burada çok büyük mağduriyet söz konusu… Pandemi sürecinde birçok sektörde olduğu gibi basında çok büyük sıkıntılar yaşadı.” Diye konuştu.

BASININ ÖNÜ KAPATILMASIN

Yetkililere çağrıda bulunan Başkan Şahin, “Tasarrufa gidilecekse eğer, kâğıttan tasarruf edilsin. Aboneliklerin iptal edilmesi yerine kurumların yerel basın abonelikleri dijital ortamda devam ettirilebilir. Yerel basın çalışanlarının desteklenmesi lazım, bu insanlar kendi kaderleri ile baş başa bırakılmaması lazım. HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı olarak yerel basınımızın yayındayız. Bu genelgenin tekrar gözden geçirilmesi ve yerel basının tekrar önünün kapatılmamasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=