Lütfen bekleyin..



Sağ-Çev Başkanı Dursun: Devlet hastanelerinde randevu alamayan halk büyük mağduriyet yaşıyor

24 Ağustos 2021, 12:06 - Okunma: 3226

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, yaptığı açıklamada, hastanelerdeki poliklinik hizmetlerine erişim konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Halkın muayene için 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden haftalarca sıra bulamadığını, kimi zaman randevularını oluşturamadığını belirten Dursun, bu durumun büyük mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.

Devlet hastanelerinde randevu alamadıkları için özel hastanelere gitmek zorunda kalan hastaların, tedavileri için yüksek rakamlar ödeyerek mağdur olduklarına dikkat çeken Dursun, Sağlık Bakanlığının acilen kalıcı bir çözüm bulup, hastaların mağdur olmasına göz yummaması gerektiğini kaydetti.

“Vatandaşlar hastanelerdeki poliklinik hizmetlerinden istenilen seviyede yararlanamamakta”

Halkın poliklinik hizmetlerinden istenilen seviyede yararlanamadığını vurgulayan Dursun, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sonrasında getirilen kısıtlamalarla birlikte birçok alanda olduğu gibi hastanelerdeki poliklinik hizmetlerine erişim konusunda da aksamalar meydana geldi. Devlet, 1 Haziran itibarı ile ‘normalleşme’ adı altında kısıtlamaları kaldıracak adımlar attı. Bunlardan biri de sağlık hizmetlerinin yeniden başlatılması olarak duyuruldu. Sağlık Bakanlığı birçok hastanede rutin poliklinik hizmetlerinin, hasta tedavilerinin ve ameliyatların başlatılacağını duyurdu. Açıklanan normalleşme takviminde olmasına rağmen vatandaşlar hastanelerdeki poliklinik hizmetlerinden halen istenilen seviyede yararlanamamaktadır.” diye konuştu.

“Özel hastanelere gitmek zorunda kalan hastalar mağdur olmaktadırlar”

“Özellikle MHRS’den randevu alamadıkları için tedavileri aksayan birçok vatandaşımız, bu konuda şikâyetlerini bizlere iletmektedir” diyen Dursun, “Devlet hastanelerinde randevu alamadıkları için özel hastanelere gitmek zorunda kalan hastalar, tedavileri için yüksek rakamlar ödeyerek mağdur olmaktadırlar.” dedi.

“Hastalar kaderine terk edilmemeli”

Halkın devletin sağlık imkânlarından azami derecede faydalanmaları gerektiğini belirten Dursun şöyle devam etti:

“Bu konuda Sağlık Bakanlığı alternatifler üretmeli, poliklinik hizmeti alması gereken hastaları kaderine terk etmemelidir. Vatandaşlar muayene için 182 MHRS üzerinden randevu talep etmekte ancak kimi zaman haftalarca sıra bulamamakta, kimi zaman ise randevularını oluşturulmamaktadırlar. Randevu sistemine ulaştıkları zaman ise kendilerine ya doktorun olmadığı ya da en yakın 20-25 gün sonraya randevu verilebileceği ifade edilmektedir. Bu süre zarfında hasta olan vatandaşın maalesef ki hastalığı daha da ilerlemektedir.”

“MHRS konusunda vatandaşın mağduriyeti neden giderilmiyor?”

Halkın mağduriyetinin göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getiren Dursun, “MHRS konusunda vatandaşların yaşadığı mağduriyet neden giderilmemektedir? Bu konuda Sağlık Bakanlığı mutlaka kalıcı bir çözüm ortaya koymalı, hasta vatandaşların mağdur olmasına göz yummamalıdır. Devlet hastanelerinin yoğunluğundan dolayı randevu alamayan hastaların mağdur olmaması için alternatifler üretilmelidir. Bunun için de Sağlık Bakanlığı, özel hastanelere gidilirken alınan farkı ya kaldırmalı ya da asgari bir seviyeye çekmelidir.” ifadelerini kullandı.

“Normalleşme sürecine katkı sunmak için bir an önce aşı olun”

Salgının başta sağlık olmak üzere sosyal hayatı birçok yönden olumsuz etkilemeye devam ettiğine işaret eden Dursun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aşılama oranında istenen seviyeye henüz ulaşılamaması toplumsal bağışıklığın oluşmasını maalesef ertelemektedir. Vaka ve vefat sayılarında yeniden yükseliş, tedbirler konusunda hepimize bireysel ve toplumsal sorumluluklar yüklemektedir. Hükümet, salgına karşı yapılan çalışmaları daha şeffaf yürütmeli, aşı olma konusunda vatandaşların endişelerini gidermelidir. Hiç kimse ne kendisinin ne de birlikte yaşadığı insanların hayatını tehlikeye atma hakkına sahip değildir. Bu nedenle vatandaşlarımız insani ve toplumsal sorumluluk gereği daha duyarlı olmalı, normalleşme sürecine katkı sunmak için gerekli tedbirlere riayet etmeli ve bir an önce aşılarını yaptırmalıdırlar.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=