Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan taziye ziyaretleri

07 Kasım 2015, 18:45 - Okunma: 3202

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Hüseyin Yılmaz, Vedat Turgut, Eyyüp Yanaç ve Partililerden oluşan HÜDA PAR heyeti, Batman’da Tekin ve Velioğlu Ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Batman’a gelen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcıları M. Hüseyin Yılmaz, Vedat Turgut, Eyyüp Yanaç ile HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru veBatman İl Teşkilatından kalabalık bir heyet, Velioğlu ve Tekin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
HÜDA PAR heyeti ilk olarakEğitimciler Cemiyeti üyesi Eğitimci Burhan Tekin’in babası Sadun Tekin’in (74) Beşevler Mahallesi Peygamber Camisi Taziye Evi’nde bulunan taziyesine katıldılar. 
HÜDA PAR heyetini Tekin ailesi ve yakınları karşıladı. Tekin ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil dileyen HÜDA PAR heyeti daha sonrataziye yerinden ayrıldı.
Vefat eden Sadun Tekin’in,Hizbullah Cemaati Lideri Edip Gümüş’ün yakın akrabalarından olduğu öğrenildi.
Heyet daha sonra merhum Hüseyin Velioğlu’nun ağabeyi H.Mehmet Velioğlu’nun vefat eden eşi Sultan Velioğlu (83)’nun taziye ziyaretinde bulundu. HÜDA PAR heyetini Velioğlu ailesi ve yakınları karşıladı. 
Velioğlu ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil dileyen HÜDA PAR heyetinden Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgutkısa bir konuşma yaptı.
“Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.” ayeti ile konuşmasına başlayan Turgut, Allah’ın (cc) kendilerine olan ikramından dolayı insan olarak yaratılmış olmalarının ve Müslümanlar olarak yaratılmış olmalarının çok büyük bir şeref olduğunu ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. 
Bölge halkının dindar Müslümanlar olduğunu ve Kürdistan coğrafyasının çok önemli İslam âlimleri yetiştirdiğinin altını çizen Turgut, “Bölgemizde çok sayıda Peygamber, evliya ve şeyh çıkmıştır. Bediüzzaman Said Nursi, Melayé Cezeri, Abdurrahman Aqtepî ve Velioğlu ailesi bu değerli şahsiyetlerdendir. Elhamdulillah;halkımız diğer halklara göre İslam’a, Peygamberimizeolan sadakat ve bağlılıklarını daha fazla gösteriyorlar. Allah’a hamd olsun ki bizleri İslam davası ve Peygamberi için yaşayan ve onları canından malından daha çok sevenlerden kılmıştır. Onlar ki, İslama ve Peygamberimize saygısızlık yapılınca, onu her şeyden öncelikli bilip karşı tavır alıyorlar.” şeklinde konuştu.
İnsanının öldükten sonra üç şeyinamel defterini kapatmadığını belirten Turgut, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu anlam da Velioğlu ailesine müjdeler olsun ki, bugün yüzbinlerce insan Kur’an-ı, İslam Peygamberini onlar sayesinde tanımış ve hayatını ona göre tanzim etmiştir. Bugün Kürdistan’ın tüm illerinde İslami çalışmalar oluyor. Halkımız Kur’an ve İslam Peygamberinden uzaklaşmasın diye çalışmalar yapılıyor. Bu sevap bu insanların üzerine yağdığı kadarinşallah Velioğlu ailesinin üzerine de yağıyordur.” ifadelerini kullandı. (M.Sait Çelik-batmanbasin.com)







 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da uyuşturucu satıcılığı yapanlara yönelik düzenlenen operasyond..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, özel bakıma muhtaç hastaların genel a..
Batman'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil bir evin bahçe duvarı..
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da yasa dışı silah ticareti yapan..
akademisyen Sibğatullah Baran, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığ..
Batman Havalimanında nisan ayında iç hat yolcu trafiğinde 57 bin 240 kişini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=