Lütfen bekleyin..



Başkan Şahin’den Kitap Fuarına ziyaret

02 Kasım 2021, 17:25 - Okunma: 4990

4’üncü Batman Kitap Fuarını ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, fuarın düzenlenmesinde katkısı geçen herkese teşekkür ederken fuarla ilgili katılımcı ve yayınevlerinin kendilerine ilettikleri eksikliklerin de giderilmesini istedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve il teşkilatı yöneticilerinden bir grup partili 4’üncü Batman Kitap Fuarını ziyaret etti. Şahin ve beraberindekiler kitap stantlarını tek tek dolaşarak fuarın hayırlı olması temennisinde bulundu. Yayınevleri yetkilileri ve katılımcılarla sohbet eden Başkan Şahin, onların talep ve şikâyetlerini de dinledi. Daha sonra fuarı ziyaret eden vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Şahin ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu. 
“BİZİ KİTAPLA BULUŞTURAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Başta Vali Şahin olmak üzere kitap fuarının düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür eden Başkan Şahin, “HÜDA PAR Batman Teşkilatı olarak 4. kitap fuarını ziyaret ettik. Tüm stantları teker teker dolaştık. Yayınevi yetkilileri ve çalışanlarıyla görüştük. Gerek Batman’dan katılan gerekse de İl dışından kitap fuarına katılım gösteren, bizim ve çocuklarımızın okuması için kitapları ayaklarımıza kadar getiren, bizi kitaplarla buluşturan ve okumamızı kolaylaştıran bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Kitap fuarlarının birçok anlamda faydaları vardır. Bu ortamı bizlere hazırladıklarından dolayı Batman Valimize teşekkür ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.
“MESCİD VE LAVABONUN DÜŞÜNÜLMEMESİ BÜYÜK EKSİKLİK”
Ziyaretleri sırasında yayınevi yetkililerinin ve katılımcıların kendilerine bazı şikâyetleri ilettiklerini vurgulayan Başkan Şahin, “Yayınevleri ve katılımcıların bize ilettikleri şikâyetler oldu. Bunları da dile getirmeliyiz. Kitap fuarına gelen misafirlerin namaz kılabilmeleri için ve lavabo ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için, şikâyetler dile getirildikten sonra mescit oluşturulmuş fakat lavabo ihtiyacı yine karşılanmamış. Kitap fuarı kurulurken bunların göz ardı edilmemesi gerekirdi. Halkımız Müslüman bir halk. Elbette ki böyle yoğun katılımlı bir etkinlikte mescidin düşünülmemesi büyük bir eksikliktir. ”diye konuştu.

“HEDİYE ÇEKLERİNDEN BİRÇOK ÖĞRENCİ FAYDALANAMIYOR”
Hediye çeklerinden birçok öğrencinin istifade edemediğini belirten başkan Şahin, “Geçen senelerde, kitap fuarından kitap alabilmeleri için öğrencilere çek dağıtılmıştı. Bu sene kısıtlı bir dağıtım olmuş. Bundan dolayı öğrencilerin çoğu bundan istifade edemedi. Bu konuda bize gelen şikâyetler oldu.” Açıklamasında bulundu.

“YAYINEVLERİNİN FUARA YERLEŞTİRİLMESİNDE ADALETSİZLİK YAPILDIĞI İDDİALARI VAR”
Yayınevlerinin fuar alanına yerleştirilmesindeki adaletsizlik olduğuna yönelik iddialar olduğunu söyleyin Başkan Şahin, “ Stantlar kuraya göre mi yerleştirildi, bilinmiyor. Özellikle bazı yayın evlerinin fuara müracaatlarına rağmen zorla yer buldukları ve son sıralara yerleştirildikleri konusunda da şikâyetler vardı. Bunun bilinçli yapıldığı bile düşünülüyordu. Ben o kanaatte değilim. Bilinçli bir şekildi yapıldığını düşünmüyorum. Fakat bu tür organizasyonlarda adilane bir yerleştirmenin olabilmesi için, şikâyetlerin önünün alınması için ve yayınevlerinin mağdur olmamaları için usule göre ya kura ile ya da harf sırasına göre dağıtılmalıdırlar.” Dedi. 

“BU FUARLARIN ÇOK BÜYÜK FAYDASI VAR”
Söz konusu eksikliklerin giderilmesini talep eden Başkan Şahin, “ Genel olarak, her yıl düzenlenen bu fuarların halkımıza özellikle de gençlerimize birçok faydası vardır. Bu konuda emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. Eksikliklerin bu gün dahi olsa kale alınmasını ve giderilmesini halkımız adına talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

davut-sahin-batman-kitap-fuari.jpg

davut-sahin-batman-kitap-fuari-001.jpg

davut-sahin-batman-kitap-fuari-002.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=