Lütfen bekleyin..



Batman’da yatırımcılar istihdamı artırmak için OSB’de yer talebinde bulunuyor

15 Kasım 2021, 10:37 - Okunma: 1707

Kent merkezinde günlük 800 bin ürettiği karton bardakları Doğu ve Güneydoğunun tüm illerine dağıtan girişimci Bilal Kandemir, çalışma koşullarındaki problemler nedeniyle üretim ve istihdamını artıramamanın sıkıntısını yaşıyor.

Yer sıkıntısının giderilmesi halinde istihdam ve üretimi çok daha fazla artıracağını belirten girişimci Bilal Kandemir, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde kendisine yer verilme talebinde bulundu.

2018 yılında iki makine ile karton bardak üretimine başlayıp 3 yılda makine sayısını 7’ye, günlük üretim kapasitesini ise 800 bin bardağa çıkaran Kandemir, 730 metrekarelik bir alanda 27 kişiyle zor şartlarda çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Kandemir, iş yerinin şehir merkezinde olmasından dolayı tırların trafik sorunu nedeniyle kendisine hammadde getirmede sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Batman’da yatırımcılar istihdamı artırmak için OSB’de yer talebinde bulunuyor

Bilal Kandemir

Organize Sanayi Bölgesi’nde karton bardak ve çeşitlerini artırma üzerine büyük bir fabrika kurmak istediğini belirten Kandemir, kuracağı fabrikayla istihdamını da artıracağını vurguladı.

Yapacağı yatırımın şehre büyük bir kazanç sağlayacağına işaret eden Kandemir, yetkililerden yerel yatırımcılara destek olması çağrısında bulundu.

“Ürünlerimizi tüm Türkiye’ye ve yurt dışına ihraç etmeyi hedefliyoruz”

2018 yılında karton bardak üretme işine 2 makine ile başladığını belirten Kandemir, “2018 yılından 2021 yılına kadar sektörümüzde iyi bir mesafe kat ettik. İlk sene iki makine ile başladık, şu anda ise 7 üretim, bir kesme ve 10 gözlü paketle makinemiz var. Mevcut çalışan sayımız ise 27 kişidir. Bu kapasite ile günlük 800 bin karton bardak üretiyoruz. Ürettiğimiz karton bardakları Mardin, Siirt, Şırnak, Diyarbakır gibi Doğu ve Güneydoğunun tamamına gönderiyoruz. Ankara’da da bir bayiimiz var. Tabi kapasitemizi artırıp başta bütün Türkiye’ye ardından yurt dışına da ihraç etme hedefimiz var. Yalnız şu anki üretim kapasitemiz saydığımız illerle sınırlıdır.” dedi.

Batman’da yatırımcılar istihdamı artırmak için OSB’de yer talebinde bulunuyor

“Şehir merkezinde trafik sıkıntısı yaşıyoruz”

Yer darlığından dolayı çeşit artırımına gidemediklerini söyleyen Kandemir, şöyle devam etti:

“Şu anda sadece bir çeşit karton bardak üretmekteyiz. Çeşit artırmak istiyoruz ama alan darlığından çeşit artırımına gidemiyoruz. Hedefimiz bir çeşit olan üretimimizi çorba kâseleri ile birlikte 6 çeşit daha artırmaktır. Tabi mevcut yer darlığından dolayı büyüme sağlayamıyoruz. Şu anda 730 metrekare alanımız var. Yeni makineleri koyabileceğimiz bir yerimiz yok. Batman Organize Sanayi Bölgesinde uygun bir yer bize tahsis edilirse kapasitemizi artırıp Batman’daki istihdam sayımızı ve üretimimizi de artıracağız. O zaman en az 6-7 ülkeye ihraç edebilecek kapasitemiz olacaktır.”

Batman’da yatırımcılar istihdamı artırmak için OSB’de yer talebinde bulunuyor

“Çeşit artırmak için yer istiyoruz”

Batman Organize Sanayi Bölgesinde yer talebinde bulunan Kandemir, “Mevcut yerimiz şehir merkezinde olduğu için yaşadığımız en büyük sıkıntılardan biri de trafik sorunudur. Bize gelen hammadde taşıyan tır araçları büyük sıkıntı yaşıyor. Şayet Organize Sanayi Bölgesi’nde bize yer tahsis edilirse şehir merkezinde uzun araç trafiği de rahatlamış olacaktır. Bu konu hakkında Sayın Valimizden ve organize sanayi yönetim kurulundan geçmişte talep ettiğimiz başvurumuzu değerlendirip bize uygun bir yer vermelerini talep ediyoruz. Yerli bir üretici olarak desteklerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=