Lütfen bekleyin..



Aydın Gök’ten önemli açıklamalar

20 Mayıs 2015, 17:53 - Okunma: 77231

Batman'da 4 radyonun ortak yayınında konuşan Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, Çözüm süreci, Kürt sorunu, Batman’ın sorunları, adalet sorunu, sivil anayasa, siyasi genel af ve 6-8 Ekim olayları konularında önemli açıklamalar yaptı.

Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, Batman’da yayın yapan 4 radyoda ortak yayınlanan "Seçim Gündem" adlı programa katıldı. Bağımsız aday Gök, Gençlik FM’de yapılan ve Radyo Yüksel, Batman FM ve Batman Süper FM’de ortak yayınlanan "Seçim Gündem" programında soruları cevaplandırdı. Saat 15.30-16.30 arasında yayınlanan programı Batman'da 4 yerel radyo ortak yayınla kitlelerine ulaştırdı. Abdulhakim Çiçek’in sunduğu ve yaklaşık bir saat süren "Seçim Gündem" programında bağımsız aday Aydın Gök, dinleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Gök, çözüm süreci, Kürt sorunu, Batman’ın sorunları, adalet sorunu ve 6-8 Ekim olayları gibi konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm süreci: Kürt meselesinin asırlık bir meseledir!

Çözüm sürecini önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Gök, “Çözüm süreci başladığında parti olarak önemsedik ve destekledik. Yıllarca akmakta olan Müslüman Kürd ve Türklerin kanı söz konusu idi. Kanın durması adına sevindirici bir süreçti. Bizde bu süreci destekledik ve önemsediğimizi ifade ettik. Fakat maalesef çözüm süreci normal mecrada gitmedi. Her iki tarafta bu konuda samimi davranmadılar. Zamanla kendileri de birbirlerini suçlamaya ve samimi olmama yönünde ithamlarda bulundular. 6-8 Ekim olaylarında bunun olumsuz neticelerini gördük ve yaşadık. Yüzlerce saldırı oldu ve gencecik insanlarımız vahşice katledildi. Bu da gösterdi ki, çözüm süreci yanlış bir mecrada gidiyor. Muhataplık açısından da böyledir.” dedi. Gök Kürt meselesinin asırlık bir mesele olduğuna dikkat çekerek, “İttihad ve terakki zihniyeti ile başlayan ve sonrasında Kemalist rejimin dayatmalarıyla Kürtlerin imha, inkar asimilasyon politikalarının sonucu olarak Kürt meselesi doğdu. Fakat Kürt meselesinin de sonradan birçok meseleyi doğurdu. Bunlardan biride çatışma süreci ve PKK sorunudur. Biz istiyoruz ki, Kürt meselesi samimi bir şekilde ele alınsın. Kürdü, Türkü ve Arabıyla bizleri birbirine bağlayan esas unsur İslamdır. İslamsız bir çözüm düşünülemez. Bundan sonra sadece bir örgütle değil, Kürtlerin bütün oluşumları muhatap alınır.” şeklinde konuştu.

Adalet sorunu: Yargıda adaletsizlik var!

Türkiye’de adaletin herkese eşit uygulanmadığını dile getiren Gök, “Kemalist rejim laiklik ve milliyetçilik adı altında Müslüman Kürde çifte zulüm yaptı. Son dönemde de 28 Şubatta on binlerce dindar mağdur edildi. Hükümetle birlikte bazı düzelmeler oldu. Ancak darbeciler tutuklandı ve hüküm aldılar, sonradan tahliye edilerek beraat ettirildiler. Öte yandan bütün suçları Kur’an dersi vermek ve kutlu doğum programları düzenlemek olan dindarlar yüzlerce yıl ceza aldılar. İşte en son Adana’da 115 yıl ceza aldılar.” İfadelerini kullandı. Yargıda ve bütün sistemde adaletsizlik olduğuna işaret eden Gök şöyle devam etti: “Yargıda adaletsizlik var. Onun dışında işçi, memur alımları gibi konularında da adaletsizlik var. Biz her konuda adaletin sağlanması gerektiğini savunuyoruz. Herkese adalet gelsin diyoruz. Devasa adalet sarayları inşa etmekle bu iş olmuyor. O binalarda adalete yönelik hizmet verilmediğinde bu saraylar zulüm saraylarına dönüşüyor.”

Batman’ın sorunu: “pozitif ayrımcılık yaparak yatırımlar yapılmalıdır”

Seçildiğinde Batman’ın vekili olacağını ifade eden Gök, “Seçildiğimde önceliğimiz Batman’ın devasa sorunları olacaktır. Bunların arasında işsizlikte Türkiye’de % 23 ile ilk üçteyiz. En önemli meselelerimizden birisi de bölgemizde can, mal ve nesil emniyetinin olmamasıdır. Bunlar olmazsa yatırım ve ekonominin gelişmesini bekleyemeyiz. Özel sektör trilyonluk yatırım yaptığında silah patladığında yatırımı yarıda bırakıp gidiyorlar. Onun için devletin pozitif ayrımcılık yaparak yatırımlar yapmalıdır. Neslimizin emniyetini temin için ne hükümet ne de yerel yönetimler adım atmadılar.” dedi. Maliye Bakanlığının Batman’da olmasına rağmen yatırım yapılmadığını belirten Gök, “En önemli bakanlık Batman’da olmasına rağmen sadece 15 bin kişilik stadyum projesi var. 40-50 bine yakın işsiz gencin olduğu Batman’da 50 kişilik stadyum yapılmalıdır. Bunu dolduracak işsizlerimiz var.” şeklinde konuştu. Batman’ın trafik sorununa da değinen Gök şöyle dedi: “Batman’ın trafik sorunu için zerre çaba harcanmıyor ve adım atılmıyor. Bu konuda hem yerel hem de merkezi idarenin adım atması lazım. Hem şehir içi, hem de karayollarımız çok kötü durumdadır. Alternatif yollar ve hafif raylı sistem getirilmelidir. Çevre temizliği konusunda belediye sınıfta kalmış durumda. Çarpık kentleşme de adım atılmalıdır. Burada hükümet devreye girmelidir. İluh deresi de ıslah edilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Sıfırcı vekiller:

Batman’ın üç dönemdir hizmet görmediğini dile getiren Gök, “Batman üç dönemdir hizmet görmüyor. Bunu halkımız somut bir şekilde görmektedir. Biz bunu emanete ihanet olarak görüyoruz. Batman milletvekillerinin 4 yıllık meclisteki karnelerine baktığımızda, Batman için doğru dürüst hiçbir teklifte bulunmamışlar. Batman için bir teklifleri olmamış. Batman için bir konuşmaları ve soru önergeleri olmamış. Biri bakan dört milletvekilimizde sıfırlarla dolu karneler görüyoruz.” dedi.

Sivil Anayasa: “Anayasa Kemalist ve ırkçı yaklaşımlardan uzak dursun”

Cari anayasanın darbe anayasası olduğuna dikkat çeken Gök, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz şimdiki anayasanın darbe anayasası olduğuna inanıyoruz. Halkımızın yeni bir sivil anayasa talebi var. Biz diyoruz ki, yeni anayasa adil, insan merkezli olsun. Halkın inanç ve değerlerine uygun olsun. Ayrıca Kemalist ve ırkçı yaklaşımlardan uzak dursun. Yeni anayasa ve yasalarda İslam aykırı maddeler olmasın. Halkının % 99’u Müslüman olan bir ülkede zina, içki, kumar had safhada, kumarı devlet eliyle milli piyango denilerek meşrulaştırılıyor. Biz meclise girdiğimizde % 99’u Müslüman olan bir toplumda, bu konuda Allah ve Resulü ne demiş diye soracağız ve yasalarda İslama aykırı olan maddelerin çıkarılmasını talep edeceğiz.”

Kürt sorunu: “Kürtçe ikinci resmi dil olmalı”

Gök, ana dilde eğitimin ve Kürtçenin ikinci resmi dil olmasını talep ettiklerini hatırlatarak, “Ana dilde eğitim ve Kürtçenin ikinci resmi dil olması konularında birçok Kürt oluşumundan daha ilerdeyiz. Biz diyoruz ki, Kürtlerde bu ülkenin asli kurucu unsurları arasındadır. Bu sebeple Kürtçenin Türkçeyle birlikte ikinci bir resmi dil olmasını talep ediyoruz. Bunun dışında anadilde eğitim verilmesini istiyoruz. Bunu sadece Kürtler değil herkes için istiyoruz.” diye konuştu.

Siyasi Genel af: “Siyasi genel affın çıkarılmasını istiyoruz”

Siyasi genel af konusunda toplumda bir beklenti olduğunu belirten Aydın Gök, “Adaletin hakim olmadığı bir yerde yargılama adil olmamışsa o insanlara zulüm edilmiştir. Dosyasında yardım-yataklık bile verilemeyecek insanlara o dönemde ideolojik bir yargılanma ile müebbet cezalar verildi. Bu konuda toplumun rahatlaması adına gerginliğin kalkması adına, geleceğe daha umutla bakma adına siyasi genel affın çıkarılmasını istiyoruz.” dedi.

6-8 Ekim olayları:

“6-8 Ekim vahşetinden Yargılanması cezalandırılması gerekenler bu canilerle birlikte onları sahaya sürenler olmalıdır. Bütün toplumun 6-8 Ekim vahşetinden muzdarip olduğuna değinen Gök, “Fakirlere kurban eti dağıtan gençleri vahşiyane bir şekilde katlettiler. Müslüman bir toplumda yaşıyoruz ve geçmiş ümmetlerin başına gelen her türlü işkence bu gençlerin başına geldi. Bunlar kendiliğinden olmadı. 3-5 kişinin cinneti sonucu bu olaylar olmadı. Esas yargılanması gerekenler, bu gençlerin kafasını doldurup sokağa salan insanlar olması lazım. Yargılanması cezalandırılması gerekenler bu canilerle birlikte onları sahaya sürenler olmalıdır. En başta da Demirtaş’ın yargılanması gerektiğine inanıyoruz. O fiili işleyenler zaten yargılanacak, fakat ‘sebep olanlarda fail gibidir’ ilkesine göre cezalanmaları gerekir ki, adalet yerini bulsun.” şeklinde konuştu.

Sakin ve huzurlu bir ortamda geçmesini diliyoruz

Programın sonunda Aydın Gök, seçimlerin hür irade meselesi olduğuna işaret ederek, “Allah’u Teala bizler hür bir irade verdi ve önümüze de seçmemiz için hak ve batıl, iyi-kötü diye iki yol koydu. Bizlerde hür irademizle bunu seçebiliyoruz. Allah’u Teala bize bu hakkı vermiş, bu bir fırsattır. O perdenin arkasına geçtiğimizde elimizi vicdanımıza koyacağız ve hür irademizle hangi aday bana daha çok yakındır, benim vekilim olabilir, ben vekaletimi içtenlikle kime verebilirim diye kendimizce emin gördüğümüz insana oy veririz. Rabbimiz her amelimizde olduğu gibi bu tercihimizi de hayır üzerine yaptırmayı nasip etsin inşallah. Son olarak, seçimlerin gerginlikten uzak sakin ve huzurlu bir ortamda geçmesini diliyoruz. Rabbim kime kısmet etmişse ona hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. (Halid Coşkun-batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SEÇİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Zekâtın toplum barışını sağlayan önemli bir ibadet olduğunu belirten İTTİHA..
Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, hiçbir kavmin İslam'dan u..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=