Lütfen bekleyin..



Suriyeli Sporcu Türkiye’yi temsil etmek istiyor

07 Ağustos 2017, 17:01 - Okunma: 50303

Dövüş sporlarına katılarak dünya üçüncülüğünü elde eden Suriyeli Beşir Resul, vatandaşlığa alınarak Türkiye'yi müsabakalarda temsil etmek istiyor.

İç savaşın yaşandığı Suriye’nin Haseke kentinden 2012 yılında kaçarak eşiyle birlikte Türkiye’ye sığınan ve burada dövüş sporlarına katılarak Kung Fu Wushu Dünya Şampiyonasında üçüncülüğü elde eden Suriyeli Beşir Resul'ün tek isteği Türkiye’yi milli müsabakalarda temsil edebilmek. Resül'ün önündeki en büyük engel ise Türkiye vatandaşlığına hak kazanamamak.

Yaklaşık 5 yıl önce sığındıkları Türkiye’nin çeşitli illerinde hamallık yaparak zor şartlarda hayata tutunan evli ve bir çocuk babası Resul, Batman’da kiraladığı bir evde yaşamını sürdürüyor.

Savaş öncesi Suriye’de beden eğitimi öğretmenliğini yapan ve orada düzenlenen Tayland Boksunda (Muay Thai) Suriye Şampiyonluğunu elde eden Resul, Kürt olduğu için Suriye’de milli sporcu olamadığını belirtti.

Suriye’de yarım bıraktığı dövüş sporlarına Türkiye’de tekrar başlayan ve Hasankeyf’te 2015 yılında düzenlenen Kung Fu Wushu müsabakasında dünya üçüncülüğünü elde eden Resul, tek isteğinin kendisine vatandaşlık hakkının verilip Türkiye’yi milli müsabakalarda temsil etmek olduğunu belirtti.

Yarım kalan spor kariyerine burada devam ettirmek istediğini vurgulayan Resul, yetkililerin kendisine kardeşlik elini uzatmasını istiyor.

Suriye’de çeşitli spor dallarında dereceler elde ettiğini aktaran Resul, şunları söyledi: "2012’de Esed’in zulmünden kaçıp buraya geldik. Savaş çıktı ve hayat çok zorlaştı. Orada hem beden eğitimi öğretmeniydim hem de spor salonum vardı, hocalık yapıyordum. Türkiye’ye geldiğimde tekstil gibi farklı işlerde çalışarak hayatıma devam ettim. Şu anda hamallık yapıyorum. Burada bir hoca bana yardımcı oldu, spor salonunda çalışmalarımı sürdürdüm. Buradaki hoca bana yardım etti ve Kung Fu Wushu Dünya Şampiyonasına katıldım. Burada dünya üçüncülüğünü elde ettim."

Sporu çok sevdiğini ve devam ettirmek istediğini dile getiren Resul, "Kendi yaptığım spor dalında Türkiye’yi temsil etmek istiyorum. Çocukluğumdan beri sporu seviyorum. Suriye’de spora Kick Boks ile başladım. Kick Boks, Thai Boks ve düz boksta şampiyonluklarım var. Suriye’de kafes dövüşünü de yaptım. Henüz gençken hocalık yapmaya başladım. 6 sene hocalık yaptım. Burada da spor salonu açmak istiyorum. Türkiye’nin bana yardımcı olmasını istiyorum ve Türkiye’yi sporda temsil etmek istiyorum." dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı Batman..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, Petro..
TPAO'ya devrinden sonra yeni yönetim TPAO Kristal Park tesislerinde gaz..
Batman'ın profesyonel ekibi Petrolspor, 9 yıl aradan sonra tekrar TPAO ..
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu Batman Petrolspor'da devir işlemlerinin r..
Batman Milletvekili Ziver Özdemir Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'’nu ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=