Lütfen bekleyin..



TÜGVA Batman İl Başkanı Mehmet Onutçu oldu

06 Kasım 2019, 11:14 - Okunma: 1501

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Batman Temsilciliğinin 3'üncü Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. TÜGVA İl Temsilciliğini Abdullah Memiş'ten, Mehmet Onutçu devraldı.

TÜGVA Batman temsilciliğinin 3'üncü Olağan Genel Kurulu, Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı.

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Beytullah Çiçen, TÜGVA Genel Merkez 2. Bölge Sorumlusu Hüseyin Kara, ASKON Batman Başkanı Selman Nasıroğlu, BEM-BİR-SEN Batman Temsilcisi Diyaddin Demirhan, STK Temsilcileri ve TÜGVA gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Bütün çalışmalarımızda Allah'ın rızasını gözeterek çalıştık"

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından görevi devreden Abdullah Memiş yapmış oldukları çalışmalar hakkında brifing verdi.

Eski TÜGVA Batman İl Başkanı Abdullah Memiş, "Bu yola çıktığımızda ilk olarak 30 kişi ile başladığımız yaz kampları ile Elhamdülillah son kampımızda Batman merkezli 3 okulda ve 4 ilçemizde yüzlerce öğrenciye ulaştık. Gençlerimizle birçok yarışma, seminerlerde ve aynı zamanda vakıfta dönem dönem bir araya gelme fırsatı bulduk. Batman Üniversitesinde Yeniler Kulübünü kurarak gençlerimize ulaşmaya çalıştık. Kadın ve Aile koordinatörlüğümüz, kız yurtlarında bayan hocalarımız sayesinde kız öğrencilerimize ulaştı. Bütün çalışmalarımızda Allah'ın rızasını gözeterek çalıştık ve onun için gayret gösterdik. Bugünkü genel kurulumuz bir ayrılış değil bir bayrak değişimidir. Bizden önceki başkandan bayrağı devralarak, bizden sonra gelecek kardeşimize ve değerli dostumuza bayrağı devrediyoruz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun." dedi.

"İlk başkan tohum ekti, ikincisi fidan oldu, yeni başkan çınar olacak"

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Beytullah Çiçen, eski il temsilcisi Abdullah Memiş ve yönetimine yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti ve; "İlk başkanımız gençlerimizin kurtuluşu için Batman'a bir tohum ekti, ikinci başkanımız fidan oldu ve yeni gelen başkanımız inşallah çınar olma yolunda ilerleyecektir." ifadelerini kullandı.

"Can suyumuz olan İsmaillerimize inşallah ulaşacağız"

TÜGVA Batman İl Temsilciliğini devralan Mehmet Onutçu, yeni dönemde yapacağı faaliyet ve projeleri anlattı.

TÜGVA Batman İl Başkanı Mehmet Onutçu, "Günümüz gençliğine baktığımızda inancından, kültüründen, ahlak ve maneviyatından bilinçsiz bir şekilde uzaklaştığını görmekteyiz. Günübirlik yaşayan, yarını düşünmeyen, şehvet ve arzu tutkuları yolunda giden bir gençlik ile karşı karşıyayız. Öyle bir gençlik ki toplumdan uzak, topluma faydası olmayan, bilakis zararlı hale gelmiş bir gençlik ile karşı karşıyayız. Oysaki gençlik bir toplumun dinamizmi, aynı zamanda geleceğidir. Gençlik bizim umudumuzdur.

Yarınımıza güzel bir miras bırakmak istiyorsak Hazreti Yakup gibi özlediğimiz Yusufları aramalıyız. Hazreti Hacer gibi temiz yürekli İsmaillerin yok olmaması için durmadan koşmalıyız. Unutmayalım ki Hacer'e suyu veren Rabb, bizim de Rabbimizdir. O zaman biz İsmailler ölmesin diye Hacer'ce yüreği yanık bir arayışa koyulursak, can suyumuz olan İsmaillerimize inşallah ulaşacağız. Gençliğimiz için hedefimiz; gençlerimizi özüne döndürecek, inancıyla kültürüyle barışık, toplumuna faydalı, birikimli, eğitimli ve imanlı bir gençlik oluşturmaktır. Bizler böyle bir gençlik için 'Bismillah' diyerek yola çıktık. Gayemiz; bu gençliği oluşturmak, ayağa kaldırmak ve şahlandırmaktır. Bu gaye ve hedeflerle çıktığımız bu yolda, genç kardeşlerime maddi ve manevi yönden el uzatanlara, gençlerin seslerine kulak verenlere, gençlere gönül verenlere ve gençlerin gönüllerini fethedenlere ne mutlu diyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile bayrağı bize devreden dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Allah onlardan razı olsun diyoruz." şeklinde konuştu.

En sonunda genel fotoğraf çekimi yapıldıktan sonra TÜGVA Batman 3'üncü Olağan Genel Kurulu son buldu. (İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=