Lütfen bekleyin..



İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere destek

21 Kasım 2019, 17:19 - Okunma: 4798

Batman İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere 545 bin liralık hibe desteği verileceği bildirildi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürü Besim Eviz, engelli ve eski hükümlülere 545 bin liralık hibe desteği verileceğini belirtti.

Eviz, İŞKUR olarak engelli ve eski hükümlü istihdam etmeyen işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarının, engelli ve eski hükümlülere mesleki eğitim ve iş kurma desteği olarak verilmeye devam ettiğini söyledi.

Girişimcilik belgesine sahip engelli ve eski hükümlülere yönelik verilecek desteklere değinen Eviz amaçlarının; engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmelerine yardımcı olmak olduğunu kaydetti.

Eviz, "Engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak İl Müdürlüğümüzce yapılan proje çağrıları sonucunda İl Müdürlüğümüzde toplam 35 adet engelli ve eski hükümlülere yönelik proje başvurularından 9 proje Genel Müdürlüğümüz nezdinde yapılan çalışmalar neticesinde onaylanmış olup 36 engelli ve bir eski hükümlü projesine destek sağlanmıştır. Bu 9 proje için 545 bin liralık destek sağlanmıştır." dedi.

Açıklamasının devamında Eviz, "Mesleki Eğitim veya Girişimcilik Belgesine sahip ve en az yüzde 40 engel durumu bulunan engelli ve eski hükümlüler bu hibeden faydalanabilecek. Önümüzdeki dönem bu hibeden yararlanmak isteyen engellilerin 2020 yılının birinci dönem projeleri için 18 Aralık'a kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Vatandaşlar, başvuru rehberi ve formlara İŞKUR'un internet sitesinden ulaşabilecek." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=