Lütfen bekleyin..



Suriyeli ailenin dramı yürek burktu

08 Aralık 2019, 11:41 - Okunma: 1270

Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak sığındıkları Batman merkezde yaşayan 11 nüfuslu ailenin yaşam mücadelesi yürekleri burktu.

Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak Batman'a sığınan Suriyeli ailenin Batman'da verdiği yaşam mücadelesi yürek burktu.

Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak sığındıkları Batman merkezde yaşayan 11 nüfuslu ailenin yaşam mücadelesi yürekleri burktu. Batman'ın 19 Mayıs Mahallesi'nde ikamet eden El-Mahruk ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Yaklaşık 7 yıl önce Batman'a gelen ailenin mağduriyetini dile getiren 9 çocuk annesi Kevser El-Mahruk, imkânsızlıklardan dolayı evlerinde hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

Kevser El-Mahruk, eşi Abdo Muhammed El-Mahruk'un düzenli bir iş bulamadığından dolayı çoğu zaman hurdacılık yaptığını, ancak bu işin de 11 nüfuslu ailenin geçimini sağlayamaya yetmediğine dikkat çekti.

Suriye'nin Halep kentinde rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonucu bir çocuklarının yüzünün yandığını ve ayaklarının sakat kaldığını belirten anne El-Mahruk, "Birkaç yıl önce ailemin bir kısmı Halep'ten kaçarak Batman'a sığındı. Ailemin geri kalan kısmı yakın bir zamanda yanımıza gelebildi. Evimizde neredeyse hiçbir şey yok. Üzerinde oturacağımız ve yatacağımız döşek minderler olmadığı gibi serecek halı ve giyecek elbiselerimiz de yok. Mutfağımız boş, yiyecek olarak günü birlik ne bulduysak yiyoruz. Buzdolabı ve benzeri eşyalarımız yok. Yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz." dedi.

Evlatlarının Allah'ın kendilerine bahşettiği nimetler olduğunu söyleyen anne El-Mahruk, "En büyük kızımdan sonra ikiz olarak doğan iki oğlum oldu. Daha sonra iki kızım dünyaya geldi. Ardından üçüz olarak dünyaya gelen üç kızım ve kundaktaki bebeğim ile toplamda 9 çocuğum var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=