Lütfen bekleyin..



Batman'da sokağa çıkma yasağının ardından dükkanını açan esnaf müşterisini bekliyor

27 Mayıs 2020, 17:08 - Okunma: 10365

​Türkiye genelinde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağından sonra bu sabah itibariyle Batman’da hayat normale döndü.

Arefe günü başlayan Ramazan Bayramını da kapsayan 4 günlük sokağa çıkma yasağının bitmesiyle dükkânlarını açan Batmanlı esnaf, tezgâhlarını açtı, trafik normal seyirde akışına devam etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında, Batman’da ilk kez dışarı çıkma kısıtlama uygulandı.

Sokağa çıkma yasağının arefe gününden başlaması nedeniyle işlerini büyük oranda olumsuz etkilediğini belirten esnaf, destek talebinde bulundular.

Esnaf Metin Şimşek, “Sabah erken gelip mağazamızı açıp genel bir temizlik yapıp müşterilerimizi bekliyoruz. 35 yıllık esnafım 4 günlük yasağın Arefe gününü de kapsaması bizi hayal kırıklığına uğrattı.  Özellikle bu hastalık sürecinde 3 aydır zaten durgunluk ve işsizlik vardı. Bunun üzerine 4 günlük yasak gelince işlerimiz daha da kötüye gitti. Bu süreçte çeklerimiz, senetlerimiz, kredi kartlarımız ve bankadan aldığımız kredilerimizi nasıl ödeyeceğimizi kara kara düşünür haldeyiz. ”dedi  

“6 ay ödemesiz faizsiz kredinin açılmasını talep ediyoruz”

Esnaf olarak devletten beklentilerini dile getiren Şimşek, “Hükümetten bir çözüm yolunun bulunması ve esnafa ilk 6 ay ödemesiz faizsiz kredinin açılmasını talep ediyoruz. Belki bir nebzede olsa bizi rahatlatır.” diye konuştu.

“Kiramızı ve ödemelerimizde yapamaz hale geldik”

4 günlük yasağın arefe gününü de kapsaması kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Esnaf Çetin Akın, "Esnaf olarak Ramazan Bayramı alış verişi için bütün hazırlıklarımızı yapmıştık. Maalesef arefe günüde kapsayan bu süreç esnaf olarak olumsuz etkilendik. Coronavirus tedbirleri nedeniyle 81 ili kapsayan yasak kısıtlaması bizi çok etkiledi. Esnaf olarak zor bir süreç geçiriyoruz. Kiramızı ve ödemelerimizde yapamaz hale geldiğimiz için çok zor bir süreç geçiriyoruz. Devlet yetkililerinden esnafa özellikle faizsiz kredi yardımı yapılmasını istiyoruz. Umarım kısa süre içerisinde bu hastalık biter ve esnaf olarak ta bizde kendimize gelmiş oluruz. Devlet yetkililerinden bu durumumuza bir el atmalarını bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=