Lütfen bekleyin..



Eğitimcilerin ÖSYM'nin skandal YKS sorusuna tepkileri sürüyor

29 Haziran 2020, 20:30 - Okunma: 19016

ÖSYM’nin YKS'ye giren adaylara, cinsi sapkınlığa verdiği destekle bilinen bir şarkıcıyı soru olarak sormasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

ÖSYM’nin YKS'ye giren adaylara, cinsi sapkınlığa verdiği destekle bilinen şarkıcıyı sorması tepkilerine neden oldu. Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, yaptığı yazılı açıklamada, “Yazık. Çok yazık. Sınava girecek 2 milyonu aşkın öğrenciye soracak soru bulamadılar da Mabel Matiz gibi bir LGBTİ savunucusunu mu sordular? Hem de Onursuzluk Haftası etkinliğinin gerçekleştirildiği 27 Haziran ile aynı günde yapılan bir sınavda.” dedi

“ÖSYM zan altındadır ve derhal konu ile ilgili bir açıklama yapmalıdır”

Sorunun sorulmasının utanç verici olduğunu kaydeden Sütçü, “27 Haziran'da yapılan Temel Yeterlilik Sınavı'nda iki sorunun, LGBTİ yürüyüşünde ön safta taşıdığı o iğrenç dövizle tanınan böyle bir şahısla ilgili sorulması, utanç verici bir durum ve kesinlikle planlı, kasıtlı olup o çirkin projeye destekten başka bir şey değildir. Bu kabul edilebilecek bir durum değildir. İnancımıza ve değerlerimize taban tabana zıt bir yaşam tarzını özendirme niyeti taşıdığına inandığımız bu sorularla ÖSYM zan altındadır ve derhal konu ile ilgili bir açıklama yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Böyle birinin sözlerini sormayı zül addediyoruz”

Sütçü, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Sınav sorusunda 'Sözü ile ne anlatmak istediği' sorulacak büyük düşünürlerimiz, yazarlarımız, topluma mal olmuş nice değerlerimiz varken, böyle birinin sözlerini sormayı zül addediyoruz. O sözle ne anlatılmak istendiğinden çok, bu sorularla ne anlatılmak istendiğini de milletimizin ferasetine havale ediyoruz. Evet, inanıyoruz ki tüm dinleri hedefine koymuş bir yeryüzü ifsat şebekesinin, finanse ettiği ve yaygınlaştırıp meşrulaştırmaya çalıştığı bir sapkınlığa destek olmak için verdiği ‘her yerde varız’ mesajıyla ÖSYM güven kaybetmiş olup bir an önce bu kirli zihniyetten yakasını kurtarmalıdır.”

“Bu yanlışa destek verip göz yumanları da şiddetle kınıyoruz”

Sütçü açıklamasının sonunda, “Böylesi önemli kurumlarda yetki sahibi kılınan yöneticilerin, milletin değerlerine sahip çıkan ve dert sahibi kişiler olması gerektiğinin önemini bir kez daha anlamış oluyoruz. Erdemli Eğitimciler Cemiyeti olarak, eğitim sistemindeki bütün kirli çabaların farkında ve karşısında olduğumuzu beyan ediyor ve bu yanlışa destek verip göz yumanları da şiddetle kınıyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=