Lütfen bekleyin..



Sayıştay Başkanı Baş Batman Üniversitesi'nin konuğu oldu

18 Nisan 2021, 15:48 - Okunma: 14664

​Batman Üniversitesi Söyleşileri Programı kapsamında düzenlenen "Denetim Tarihi ve Kariyer Planlaması" konulu söyleşide Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Batman Üniversitesi’nin konuğu oldu.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in moderatör ve Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş'ın konuk olduğu "Denetim Tarihi ve Kariyer Planlaması" konulu söyleşi Batman Üniversitesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanırken söyleşi Batman Üniversitesi personeli, öğrencileri ve vatandaşlar tarafından izlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Sevgili öğrenciler pandemi dolayısı ile uzaktan öğretimimize devam ediyoruz. Sizlerin pandemi dönemi zamanınızı kaliteli geçirmeniz için bizlerde üniversite olarak webinarlar ile hem size hem de halkımıza açık olarak söyleşiler, paneller düzenliyoruz. Sizlerin de en iyi şekilde istifade edeceğinizi düşünüyorum.” dedi.

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Batman Üniversitesi’ne konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bütün ülkelerde bir denetim kurumunun var olduğunu belirten Başkan Baş, “Bütçeyi kim veriyorsa, parayı veren bunun hesabını da soracak buna da bütçe hakkı diyoruz. Dolayısıyla kurumlar itibari ile merkezi yönetim tarafından, bütçeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi veriyor. Verilen bütçe, ön görülen çerçevede harcandı mı? Yani yürütme organı bütçeyi öngörülen çerçevede harcadı mı? Harcama mevzuatı açısından bir sıkıntı var mı? Yok mu? İşte Sayıştay’ın görevi burada devreye giriyor. Harcama mevzuatı aykırılıkları bağlamındaki denetimler Sayıştay’ın yapmış olduğu denetimdir. Biz buna hesap denetimi diyoruz” dedi.

Sayıştay’ın denetim süreçlerini ve denetimin tarihçesini anlatan Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, daha sonra katılımcılara kariyer planlaması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin mutlaka kendilerine vakit ayırmaları gerektiğini belirten Başkan Baş, “Kendimizi iyi tanıyalım. Hedefi on ikiden vurabilmek için hedefi belirlemek gerekir. Karşımızda birden çok hedef varsa hangisini vuracağımız konusunda bir tereddüdümüz olabilir. Dolayısı ile mümkün mertebe hedefi netleştirmek gerekir. Çalışmanızı yapın. Büyük ihtimalle hedefi 12’den değilse bile dairenin içerisinde 10’dan 11’den bir yerlerde hedefi vuracaksınız.” dedi.

Öğrencilere mezun olmadan önce ne olmalarını belirlemeleri gerektiğini ifade eden Başkan Baş, “Gerek üçüncü ve gerek dördüncü sınıf arkadaşlar, 'kim, ne, nasıl, ne zaman, niçin' sorularının cevaplarını kafalarında netleştirmeleri gerekir. Bu sorular bize neyi gösterecek. Bu soruların cevabı bize, zihnimizin arka planını netleştirmemizi sağlayacaktır. Kendimizi daha iyi tanımamıza imkanı sağlayacaktır. Bu soruların cevapları, zihnimizi netleştirecek ve karmaşıklıktan kurtaracak, yol haritasını bize gösterecektir.” dedi.

Başkan Baş, sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevaplayarak konuşmasını tamamladı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=