Lütfen bekleyin..



​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı: Kitap okuma etkinliğinin ikincisi düzenledi

18 Temmuz 2021, 21:20 - Okunma: 4516

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, gençlerde kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla “Batman her yerde okuyor” temasıyla açık alanda kitap okuma etkinliğinin ikincisini düzenledi.

‘Kitabını al da gel’ sloganı kapsamında Karşıyaka Mahallesi Şerzan Kurt Parkında düzenlenen etkinliğe yoğun bir katılımın olduğu görüldü.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanlığı tarafından kitapların da dağıtıldığı etkinlikte katılımcılar bir saat boyunca açık alanda kitap okudu.

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı: Kitap okuma etkinliğinin ikincisi düzenledi

Muhammed Şerif Durmaz

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, yaptığı açıklamada, Pandemi süreci le birlikte kitap okuma oranları daha düşmüş olmasından dolayı toplum içinde bir farkındalık oluşturmak adına böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

“Toplumda kitap okuma oranları istediğimiz seviyede değil”

HÜDA PAR Merkez ilçe Başkanlığı olarak kitap okuma etkinliğinin ikincisini gerçekleştirdik diyen Durmaz, “Bu etkinliklerin ikincisini bu hafta Şerzan Kurt parkında gerçekleştirdik. Bu etkinlilerle bir farkındalık oluşturduk. Özellikle kitap okuma ile alakalı kitapseverler bir araya geliyorlar. Açık alanda 1 saat boyunca hep birlikte kitap okuyorlar. Toplumda kitap okuma oranları istediğimiz seviyede değil. Pandemi süreci le birlikte kitap okuma oranları daha düşmüş durumdadır. Bu yüzden bizlerde toplum içinde bir farkındalık oluşturmak adına böyle bir çalışma başlattık. Ve devam ettiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı: Kitap okuma etkinliğinin ikincisi düzenledi

“İnsanlar okumaya önem vermeli”

Kitap okumanın önemine değinen Durmaz, “Biliyoruz ki bir toplumun gelişim sağlaması için o toplumun nitelikli bir nesle sahip olması gerekmektedir. Nitelikli bir nesle sahip olmak içinde; toplum içerisindeki insanların okumaya önem vermeleri gerekmektedir. İnşallah bu çerçevede toplumumuzu, gençliğimizi ve neslimizi; doğruya, güzele, iyiye, hayırlı işlere yönlendirmek için bu tür çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Özellikle aileler içerisinde kitap okumaya yönelik ilginin uyandırılmasını istiyoruz. Bu noktada anne ve babalar çocukları için bir rol modeldir.” dedi.

“Farklı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz”

Durmaz, “Malum günümüzde teknolojik bağımlılık söz konusudur. Buna karşı yine aileler mutlaka ev içerisinde belirli saatlerde kitap okumaları lazım. Kitap okuma saatleri düzenli şekilde belirletilir ve takip edilirse kitap okuma alışkanlığı elde dilmiş olacaktır. Bu da toplumun gelişimi açısından çok anlamlı olacaktır. Kitap okuma etkinliğimize katılan kitap dostlarına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu manada farklı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı: Kitap okuma etkinliğinin ikincisi düzenledi

Abdulsamet Kaplan

Parklarda kitap okuma etkinliklerinin sürekli yapılması gerektiğini ifade eden Abdulsamet Kaplan, “HÜDA PAR İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu kitap oluma etkinliğine katıldık. Bu programdan çok istifade ettim. Allah onlardan razı olsun. Bu tür etkinlikler gençlerin kitap okumasına teşvik ediyor. Bu tür etkinliklerin devamlı yapılmasını diliyorum.”  dedi.

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı: Kitap okuma etkinliğinin ikincisi düzenledi

Ömer Yardımcı

Bir diğer kitap okuyucu Ömer Yardımcı, “Aynı binadan 5 arkadaşımla buraya kitap okumaya geldik. HÜDA PAR’ın gerçekleştirdiği bu etkinliği çok beğendim. Ev de televizyon ve telefondan kitap okumaya vakit bulamıyoruz. Bu tür etkinlikler bizi kitaba daha fazla yakınlaştırıyor. Kitap okuma etkinliklerinin sürekli yapılması faydalı olacaktır.”  şeklinde konuştu.

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı: Kitap okuma etkinliğinin ikincisi düzenledi

Sadık Aksoy

Kitap okuma etkinliğine katılan Sadık Aksoy ise kitap okuma etkinliğini sosyal medyada gördüğünü ve çok beğendiği için parka geldiğini söyleyerek, kitap okuna yerde bilim, ilim, sanat ve felsefe olur ve insanın önünü aydınlattığını ve bu tür kitap okuma etkinliklerinin devam etmesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=