Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan HÜR24’e ziyaret

26 Temmuz 2021, 12:10 - Okunma: 10167

Basın ziyaretleri kapsamında HÜR24 Haber’i ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, kentte birçok mahalledeki altyapı çalışmalarının tamamlanmamasının halkın mağdur edilmesine sebep olduğunu belirtti.

Basın ziyaretleri kapsamında HÜR24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Veysi Demir’i ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, kentte birçok mahalledeki altyapı çalışmalarının tamamlanmamasının halkın mağdur edilmesine sebep olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, basın ziyaretleri kapsamında Genel Yayın Yönetmeniz Demir’i ziyaret etti.

Batman’ın ve basının sorunlarının konuşulduğu ziyarette Durmaz, yerel gazetelerin ve kentin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan son kararlarla yerel basının mağdur edildiğini belirten Durmaz, yerel basının sıkıntılarının her geçen gün daha da artacağını ifade etti.

“Genelge tekrar gözden geçirilmeli”

Yerel basına destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, “Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesinin yerel basını ilgilendiren kısmının özellikle gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü yerel basın bir şehrin olmazsa olmazlarındandır. Malum zaten ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıyayız. Bu noktada da zaten yerel basın sıkıntılar çekiyordu. Alınan tedbirler ile birlikte yaşanan sıkıntılar daha da artacaktır. Bu nedenle yerel basınımızın desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yerel basınımızı ilgilendiren genelgenin gözden geçirilmesinin yerel basın açısından çok faydalı olacağını ifade ediyoruz.” dedi.

veysi-demir-muhammed-serif-durmaz.jpg

“Halk mağdur edilmeden çalışmalar bir an evvel bitirilmeli”

Son zamanlarda Batman’ın birçok mahallesinde yapılan altyapı çalışmalarının uzun sürmesinden dolayı halkın mağdur edildiğini dile getiren Durmaz, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Özellikle son dönemlerde Batman Belediyesinin Şafak Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi başta olmak üzere Batman’ın farklı mahallerinde yeraltı çalışmaları var. Bu yeraltı çalışmalarının çok uzun sürdüğü yönünde halkın bize ilettiği şikâyetler vardır. Kazı yapılan yollarda çukurlar oluşmuş ve uzun süredir çukurlar kapatılmamaktadır. Bu da halkın mağduriyet yaşamasına sebebiyet vermektedir. Özellikle yollarda oluşan çukurların kısa sürede kapatılmaması aynı zamanda trafik akışını da etkilemektedir. Özellikle belediyenin mahallelerde yaptığı çalışmaları kısa sürede bitirmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Halk mağdur edilmeden bu çalışmalar bir an evvel bitirilmelidir.”

“İşsizliğe karşı genç girişimciler desteklenmeli”

İşsizlik sorununa da değinen Durmaz, Batman’ın Türkiye’de genç nüfusa sahip iller arasında yer aldığını dile getirdi.

Kentte işsizlik sorununun olduğunu, istihdam alanlarının iyi noktada olmadığını belirten Durmaz, şöyle devam etti:

“Batman’da genç nüfus çok fazladır. Maalesef genç nüfusun fazla olması işsizliğin çok oluşunu da beraberinde getirmektedir. Batman’da istihdam alanları istenilen seviyede değildir. O yüzden bizlerde özellikle genç girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İşsizlik ile mücadelede mutlaka Batman’daki iş alanlarının çoğaltılası gerektiğini ifade ediyoruz. Özellikle işsizliğe çözüm bulabilmek adına ilgililer üzerlerine düşeni yapmak zorundadırlar. Çünkü bizler gençlerimize iyi bir gelecek bırakmak zorundayız. Bunun için de evvela işsizlik problemini çözmek durumundayız.”

Genel Yayın Yönetmenimiz Demir’de, ziyaretten dolayı Durmaz ve heyetine teşekkür ederek, Batman’ın yerel sorunları ile ilgili Durmaz’ın tespitlerine katıldığını ve sorunların çözümü noktasında bir an evvel etkili adımlar atılması gerektiğini söyledi. Hükümetin almış olduğu tasarruf tedbirleri ile ilgili yaşanan sorunlardan özellikle yerel basının olumsuz etkileneceğini dile getiren Demir, “HÜR24 olarak dijital habercilik yapıyoruz. Bu sorunun bize direk bir etkisi olmamasına rağmen, yerel basın zor durumda kalacağından bu karar, yerel basın düşünülerek geri alınmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..
Gazetecilerin ekonomik açıdan çok zorlandıkları bir dönemden geçtiğini beli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=