Lütfen bekleyin..



Mor Kiryakus Manastırında restorasyon çalışmalarının ikinci etabı devam ediyor

31 Ağustos 2021, 12:46 - Okunma: 4872

Süryani Hıristiyanları tarafından kutsal kabul edilen Turabidin bölgesinin en uç noktasındaki Mor Kiryakus Manastırı, restorasyon çalışmalarının bitmesiyle turistlerin ziyaretine açılması bekleniyor.

Batman’a gelen bazı tur operatörleri ve basın mensupları, Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı köyünde bundan 1600 yıl önce inşa edildiği tahmin edilen Mor Kiryakus Manastırını ziyaret etti.

Batman’a gelen tur operatörleri ile bazı ulusal basın mensuplarını Mor Kiryakus Manastırında İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ağırladı.

Batman Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Mor Kiryakus Manastırında, 2018 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarının ikinci etabının devam ettiği bildirildi.

Restorasyonun ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından ekonomi altyapı çalışmaları kapsamında desteklendiği ifade edildi.

Çalışmaların bitmesiyle birlikte bölge turizmine önemli katkıları olacağı düşünülen Mor Kiryakus Manastırının, tescilli yapılar arasında yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, yaklaşık 3 dönüm alan üzerine inşa edilen Mor Kiryakus Manastırının, dehlizlerle yeraltına uzanan bir yeraltı katıyla birlikte 3 katlı yapıda, dıştan dikdörtgen planlı, içten de geniş iki kare planlı kapalı bir avlu ve bu avlunun etrafında kemerli payendelerin gerisinde odalar yer aldığı aktarıldı.

Restorasyon çalışmalarının bitmesiyle eski görünümüne kavuşması beklenen manastırın, yurt dışı ve yurt içinden gelmesi beklenen turistlerin ziyaretine açılacağı ve bölgede yaşayan vatandaşların ekonomisine katkı sunmasının beklendiği belirtildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=