Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları Vakfından Mevlid Kandili mesajı

16 Ekim 2021, 11:07 - Okunma: 791

​Yarın akşam idrak edilecek Mevlid Kandili ile ilgili bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, Hazreti Muhammed'in yüce şahsiyetine dikkat çekti.

Pazarı Pazartesi'ye bağlayan (yarın) gece idrak edilecek Mevlid Kandili dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı bir mesaj yayınladı.

Mesajı okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül şu ifadeleri kullandı:  

"Âlemlerin hasretle beklediği Muhammed Mustafa’yı (Aleyhisselatu vesselam) rahmet olarak gönderen Yüce Allah’a (Celle Celaluhu) hamd-u senalar olsun. Rahmet olarak geldiği, âlemlerin hasretini dindiren, insanlığı karanlıklardan nura çıkaran ve cehaletten saadete ulaştıran Hazreti Muhammed Mustafa’ya, Ehli beytine ve ashabına salât ve selam olsun.

Yeni bir yılın Rebiulevvel ayında, kutlu viladetini coşkuyla kutlayacağımız Nur Muhammed kimdir?

İnsanlığın şahid olduğu en yüce şahsiyet, en büyük şefkat abidesi, âlemlerin övüncü, zerreden tüm kürreye kâinatın nurefşanı ve her daim dillerde salat-u selam sahibidir Nur Muhammed.

Vahşet içindeki âlemin sevinç ve sürur vesilesi, Adem’den ta son ana kadar bi'seti rahmet olan, enbiyalar serveridir Nur Muhammed.

Yeryüzü zifiri karanlığa bürünmüşken, zulüm kuşanmış kalpler insanlığa vahşet olurken, mahrumların nuruyla aydınlığa kavuştuğu, mazlumların necatıdır Nur Muhammed.

Viladetiyle yer ve göklerin şenlenip cana erdiği, mucize dokunuşuyla dengelerin haktan yana değiştiği, arzın emrine amade olduğu, gönüllerin şifasıdır Nur Muhammed.

Acının mayasıyla Risalet’e yoğrulan, Rabbinin Rahman namıyla yetim ve öksüz büyüyen, Yüce El-Hafız adıyla şer iblisten korunan, kimsesizlerin kimsesidir Nur Muhammed.

Cihanın nur çeşmesi, yüce ahlakıyla yüreklerde emin olan ve meydanı sıdka açan, dağı taşıyla her yerin adını zikrettiği, tüm zerrelerin yad’ıdır Nur Muhammed.

Cehaletin şerrinden vareste (azad) olup, Cebel-i Nur’da nurda nura, Hira’da manevi huzura ulaşan, Vahyi Ekber’in Cibril’den kendisine ulaştığı güzel yar ve çetin yükün hamilidir Nur Muhammed.

İlahi emirle birlikte şefkatiyle cehde başlayan, âlemlerin üzerine rahmet yağdıran, çağrısıyla binler lebbeyk sesinin Rabbe gönülden aşkla bağlandığı, müminlerin önderidir Nur Muhammed.

Tahtlarını sarstıkça saltanat sahiplerinin azgınlaştığı, Zatına ve ashabına vahşet ve zulümatın yağdığı, ancak sabır ve direniş ile istibdatı boğan, gönülleri imanla buluşturan, yüreklerin fatihidir Nur Muhammed.

İslam’ın güneşini bütün cihana yayan, tükenmiş tüm umutları Muciz’ül Beyan’a yönelterek can bulduran, Rabbimizin ekrem yaveri’dir Nur Muhammed.

Mekke’den Medine’ye dini şahikaya çıkaran, devleti kemale erdirip dünyaya hükümran eden, ümmete Kur’an ve Sünnet emanetini bırakan, alemlerin sultanıdır Nur Muhammed.

Adalet ve şefkati kalplerde filizlenen, ebede dek övülecek ve adı her dem dillerde, sevgisi de tüm sinelerde var olacak olan, gönüllerin sertacıdır Nur Muhammed.

İşte 17 Ekim’de, Pazarı Pazartesi’ye bağlayan gece, ebede dek övülecek ve adı her dem dillerde, sevgisi de tüm sinelerde var olacak olan Nur Muhammed’in dünyaya teşrifinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilini idrak edeceğiz.

Tüm Peygamber Sevdalısı halkımıza bu mübarek gün ve geceyi büyük bir coşku ve heyecanla geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Esnaflarımız ve mahalleli sağlık tedbirlerine de riayet ederek konu komşuya gülsuyu ve şeker ikram edebilir, evlerde mevlid-i şerif okutulabilir, mübarek viladetin hürmetine sohbetler tertiplenebilir, camiler bu akşamda çocuklarımızın cıvıltılarıyla şenlenebilir.

Bu mübarek gün ve gecede Mevlid kandilinin, Peygamber Efendimizin (aleyhisselatu ve's-selam) bugün de mazlumların necatı, gönüllerin şifası ve yüreklerin fatihi olarak İslam’ın hak ve adalet nizamının hükümran olmasına vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ederiz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
ALLAH'ın El-Adl ismi ve Namaz ile ilgili açıklamaların devamı…
Ramazan ayı ile birlikte sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan çiğ k..
ALLAH'ın Es-Selam ismi ve Namaz ile ilgili açıklamalar...
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından ..
Takva ve El-Hesîb ile ilgili açıklamalar...
Cuma Hutbelerinde “Oruç, Bedenimize Sıhhat, Gönlümüze Sekinet Verir” konusu..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=