Lütfen bekleyin..



Batman’da sağlıkçılar iş bıraktı

07 Aralık 2021, 13:47 - Okunma: 2481

Sadece hekimler için kabul edilen zam kararına tepki gösteren sağlık çalışanları, tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da 7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günü iş bırakma eylemi yaptı.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için böylesi bir karar aldıklarını söyledi.

Batman’da sağlıkçılar iş bıraktı

 

Hekimler adına yapılan düzenlemeye karşı olmadıklarını, düzenlemeyi desteklediklerini ifade eden Yalçın, yapılan düzenlemenin sağlık çalışanlarının tümünü kapsaması gerektiğini belirtti.

Hiçbir sağlık çalışanının yapılan düzenlemenin dışında tutulmaması gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Sadece Sağlık Bakanlığı çalışanları değil aynı zamanda üniversite hastanesinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri aile hekimliği çalışanları da bu düzenlemenin dışında tutulmuştur. Açıkçası bu durum sağlık çalışanları içerisinde çok büyük bir infiale yol açmıştır.” dedi.

Batman’da sağlıkçılar iş bıraktı

 

Zam yapılmasına asla karşı olmadıklarını, zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşı olduklarını dile getiren Yalçın şöyle devam etti:

“Yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Hemşireyi doktordan, doktoru teknikerden, teknikeri ambulans şoföründen ayrı görürseniz ve ona göre muamele ederseniz, bir yönüyle hepsine kötülük etmiş olursunuz. Dahası, bu şekilde davranarak sağlık sisteminin altını oymuş olursunuz.”

Batman’da sağlıkçılar iş bıraktı

 

Kapsamlı bir zam kararı beklediklerini belirten Yalçın, “Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz; Meclis’ten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam karar bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya tüm sağlık ve sosyal hizmet kolu çalışanlarını kırar. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar. Sağlık-Sen olarak, bu vahamete dur demek için bugün olduğu gibi Perşembe günü de iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye’de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=