Lütfen bekleyin..



Batman’da imam hatipli öğrenciler harçlıklarını Afganistan’a bağışladı

04 Ocak 2022, 10:05 - Okunma: 4248

Batman’daki imam hatip lisesi öğrencileri, Umut Kervanı Vakfı tarafından açlık riskiyle karşı karşıya bulanan Afganistan halkı için yapılan yardım seferberliği çağrısına verdiği anlamlı destek takdir topladı.

Batman Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, topladıkları harçlıklarını Afganistan’daki ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Batman Umut Kervanına bağışladı.

Okul Müdürü Cengiz Acar, yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu davranışının kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Batman’da imam hatipli öğrenciler harçlıklarını Afganistan’a bağışladı

Cengiz Acar

Yardımlarının devam edeceğini ifade eden Acar, “Öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birlikte yardıma muhtaç Afganistan halkı için yardım toplayacaklarını belirttiler. Öğrencilerimiz tüm sınıfları gezerek bu yardımı gerçekleştirdiler. Bir nebze de olsa kendi harçlıklarını verdiler. Bu durum bizi çok duygulandırdı. Öğretmen arkadaşlarımız da bir miktar yardımda bulundu. Bu yardımlarımız peyder pey devam edecek.” dedi.

Batman’da imam hatipli öğrenciler harçlıklarını Afganistan’a bağışladı

“Müslüman kardeşlerimizi unutmamamız gerekiyor”

Bu tür yardımların tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Acar, şöyle devam etti:

“Müslüman kardeşlerimizi unutmamamız gerekiyor. Bunlar uzun süren bir savaştan çıkıp mağdur oldular, perişan olmuşlar. Maddi ve manevi tüm desteklerimizi onlara göndermemiz gerekiyor. Peygamber Efendimizin ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisi var. Bunlar da komşumuzdur, Müslümandır. Müslümanlar nerede olursa olsun açıları yüreğimizi dağlıyor. Bu nedenle onlara yardım etmemiz gerekiyor.”

Batman’da imam hatipli öğrenciler harçlıklarını Afganistan’a bağışladı

Mehmet Şirin Turan

“Yardımların devamını diliyoruz”

Öğrencilerin Afganistan halkı için topladığı paraları teslim alan Batman Umut Kervanı Gönüllüsü Mehmet Şirin Turan, bu anlamlı yardımlarından ötürü okul idaresi ve öğrencilerine teşekkür etti.

Yardımların devamını dilediklerini kaydeden Turan, “Genel Merkezimiz Afganistan için bir yardım çağrısında bulundu. Merkezimizin yaptığı yardım çağrısı üzerine öğrencilerimiz de harçlıklarını toplayıp destekte bulundular. Okul idaresi Afganistan için toplanan paraları bizlere teslim ettiler. Bu davranışlarından ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz. Böyle yardımların devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Batman’da imam hatipli öğrenciler harçlıklarını Afganistan’a bağışladı

“Çok etkilendik”

Bağışta bulunan öğrenciler de duygularını dile getirerek, açlıkla pençeleşen Afganistan halkı için sessiz kalmadıklarını, az da olsa harçlıklarıyla desteklerini sunduklarını ifade etti.

Batman’da imam hatipli öğrenciler harçlıklarını Afganistan’a bağışladı

Kasım Ergün

Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Kasım Ergün, “Medyada gördüğümüz kadarıyla Afganistanlı kardeşlerimizin gördüğü rahatsızlıklardan çok etkilendik. Bunun üzerine arkadaşlarımızla birlikte bizde yardımda bulunmak istedik ve okulumuzda bunu yürüttük. Eğitimimizin sadakası ve belaların da defi için bu kardeşlerimize elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olalım dedik. Bunun üzerine bu çalışmayı yürüttük.” diye konuştu.

Batman’da imam hatipli öğrenciler harçlıklarını Afganistan’a bağışladı

Berat Acar

“Bu yardım başka okullarda da yapılmalı”

Afganistan halkının açlık ve yoksulluk çektiğine dikkat çeken öğrenci Berat Acar ise şunları söyledi: “Okulda tüm arkadaşlarımızla beraber harçlıklarımızı toplamaya çalıştık. Afganistan’da savaştan çıktıkları için insanlar sıkıntı ve yoksulluk çekiyor. Kendi bütçemizle belli bir miktarda onlar için para toplamaya çalıştık. Afganistan’da açlık ve yoksulluk çekiliyor. Bundan dolayı böyle bir etkinlik yaptık. Başka okullarda da bunun yapılmasını bekleriz.”(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=