Lütfen bekleyin..



Batman Sağ-Çev Başkanı Dursun: Covid-19 kanser hastalarının tedavilerinin aksamasına neden oldu

03 Şubat 2022, 14:05 - Okunma: 2603

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, “4 Şubat Dünya Kanser Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, Covid-19 kanser hastalarının tedavilerinin aksamasına neden olduğunu belirtti.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, “4 Şubat Dünya Kanser Günü” dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Dursun, Dünya Kanser Gününün bu sene de küresel pandemi koşullarında gerçekleştiğini belirtti.

Dursun, Covid-19 salgınıyla birlikte hastanelerin hasta yoğunluğuna cevap verememesi, randevu alınamaması veya insanların hastaneye gitmeye çekinmelerinin birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de hastaların kanser tedavilerinin veya kontrollerinin aksamasına neden olabildiğini söyledi.

Dursun, “Bununla beraber hastaların hastanelere müracaat etmemeleri sonucunda kanserle mücadelede erken teşhis, hem kanserli mikrobun diğer organlara sıçramasını engellemek için hem de kemoterapi, atom gibi tedavi yöntemlerine daha az ihtiyaç duyarak cerrahi olarak alınabilmesi açısından önemliyken kanserde en önemli hususlardan biri olan erken teşhis faktörünü maalesef yok ediyor.” dedi.

Sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, sigara ve alkol kullanımını tamamıyla bırakarak kanserleri yarı oranında azaltmanın mümkün olabileceğini vurgulayan Dursun şöyle devam etti:

“Bunu yapılan bilimsel araştırmalar ortaya koymuştur. Bu tedbirler neticesinde Dünya Sağlık Örgütü akciğer kanserini önlenebilir hastalık olarak tanımlanmıştır. Çünkü akciğer kanserlerinin yüzde 90'ı tütün kullanımından dolayı meydana geldiği herkesçe bilinmektedir. Temiz ve yaşanabilir bir çevre için bütün dünyanın özellikle bu yönde, küresel ısınma ve hava kirliliğiyle ilgili sorunlarla mücadele etmesi gerekiyor. Bu sorunlar yaşanabilir ortama verdikleri zararın dışında kanserin başlıca tetikleyicisi olabiliyor.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=