Lütfen bekleyin..



Bakan Yanık: Doğu ve Güneydoğu bölgesi huzur ortamıyla bugün gelişmeye açık bölgeler arasında

05 Şubat 2022, 12:30 - Okunma: 829

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi.

İl Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen ‘Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı’nda bir konuşma yapan Bakan Yanık, sağlanan huzur ortamıyla bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin turistlerin ziyaret ettiği, istihdamın arttığı, halkının güven içinde gelecek hayalleri kurduğu, gelişmeye açık bölgeler arasında yer aldığını söyledi.

“Ülkemizde terör örgütleri artık can çekişiyor” diyen Bakan Yanık, “Hükümet olarak büyük bir kararlılıkla, ülkemizin düzenini ve huzurunu perçinleyecek, terör örgütlerine ve destekçilerine rağmen bölgenin en istikrarlı ülkesi olmaya devam edeceğiz. Bugün topraklarımızda bombalar patlamıyor, terör örgütü PKK gençleri ve çocukları kandırıp yahut kaçırıp kendisine militan olarak devşiremiyorsa bunda bu kararlılığımızın etkisi çok açıktır.” ifadesini kullandı.

Ülke insanının kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmadığına işaret eden Bakan Yanık, şöyle devam etti:

“Artık terör örgütlerinin bu topraklarda yaşayan kimseye bir faydası yahut vaadi olamayacağı açıkça ortaya çıkmıştır. Etnik kimlikler kullanılarak bölge halkına en büyük zarar bu örgütler tarafından verilmiş, bölgenin gelişmesi, güçlenmesi ve zenginleşmesinin önüne geçmek için her türlü terör unsuru maalesef kullanılmıştır. Sağlanan huzur ortamıyla bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri turistlerin ziyaret ettiği, istihdamın arttığı, halkının güven içinde gelecek hayalleri kurduğu, gelişmeye açık bölgelerimiz arasında yer almaktadır.”

Çalıştaya Bakan Derya Yanık’ın yanı sıra; Batman Valisi Hulusi Şahin, bölgenin çeşitli illerinden gelen STK temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.(İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=