Lütfen bekleyin..



Batman İl Sağlık Müdürü Pamukçu halkı yerli aşı yaptırmaya çağırdı

07 Şubat 2022, 15:13 - Okunma: 2492

TURKOVAC aşısı olan Batman İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, Batman halkını yerli aşı olmaya davet etti.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yerli TURKOVAC aşısı yapılmaya başlandı.

TURKOVAC aşısını Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptıran Batman İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, 5'inci dozunda TURKOVAC aşısını tercih ederek Batman halkını da yerli aşı olmaya davet etti.

Batman'da vakaların son 15 günde artığına dikkat çeken Pamukçu, halkı yerli aşı olan TURKOVAC aşısını olmaya, maske, sosyal mesafe ve kalabalık ortamlardan uzak durmaya çağırdı.

"Yerli aşıya güvenin"

Pamukçu, "Tüm Türkiye ile beraber Batman'da da Eğitim ve Araştırma Hastanemizde TURKOVAC aşımızı uygulamaya başladık. Aşımız tüm güvenlik testlerinden ve Dünya Sağlık Örgütünün uygun gördüğü tüm standartlardan geçtikten sonra ülkemizde kullanılmasına başlandı. Bütün halkımızı, yerli aşımız olan TURKOVAC aşısına güvenip bu pandemiyi bitirebilmek ve yeniden normal günlere dönmek adına bir an önce aşısını olmak için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Batman'da vaka sayımız arttı"

Her ilde sadece bir hastanede TURKOVAC aşısının uygulandığını ifade eden Pamukçu, Batman'da da Eğitim ve Araştırma Hastanesinde randevu sistemi üzerinden başvurduğu taktirde aşılarını olabileceklerini söyledi.

Pamukçu, "Son 15 gün içerisinde ne yazık ki Batman'da vaka sayımız arttı. Biz genel olarak pandemi başından beri söylediğimiz maske, mesafe ve temizlik kurallarına istisnasız ve net bir şekilde uyulmasını istiyoruz. Bunun dışında da kalabalık organizasyonlardan mümkün olduğunca kaçınılması konusunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz." diye konuştu.

Pamukçu, "Batman'da yüzde 62,8 aşılamamız var. Bir an önce yüzde 65'in üzerine çıkıp sarı iller kategorisine çıkmak istiyoruz. İnsanlar buna başvurdukça biz pandemiyi daha hızlı bitirebileceğiz. Daha güvenli bir ortamda yaşayabileceğiz. Hem kendi sağlığımızı hem kendi ailemizden büyüklerimizin kronik hastalıkları olan vatandaşlarımızın sağlığını koruyabilmek adına bütün vatandaşlarımızın, genç-yaşlı demeden aşı noktalarına başvurmalarını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=