Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi Rektörü Demir: Amacımız Batman’ı enerji alanında da ön plana çıkarmak

08 Şubat 2022, 10:05 - Okunma: 2088

Batman Üniversitesi, ikili iş birliklerini sağlamak ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nusret Mutlu, Bölge Müdürü Hasan Kılıç,  Ekonomik Kalkınma Genel Koordinatörü Celal Kaya, Enerji ve Kaynak Verimliliği Projeleri Sorumlusu Yılmaz Dağtekin Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i ziyaret etti.

Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği başta olmak üzere, tüm alanlarda potansiyel iş birliklerini görüşmek amacıyla Batman'da gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında bir araya gelen Batman Üniversitesi ve GAP idaresi yönetimi, yapılabilecek faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Batman Üniversitesinin enerji alanında yürüttüğü çalışmaları anlatan Prof. Dr. İdris Demir, göreve geldikleri günden bu yana Batman Üniversitesinde enerji alanında önemli çalışmalar yaptıklarını ve Batman Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında “Enerji” alanında ihtisaslaşmaya hak kazanan bir üniversite olmasını sağladıklarını ifade etti.

Batman Üniversitesinin enerji alanında marka bir üniversite olması için yoğun bir çalışma sergilediklerini belirten Rektör Demir, yapılabilecek tüm iş birliklerine açık olduklarını kaydetti. Bölge ve ülke kalkınmasına yönelik hayata geçirilecek her projede yer almaktan mutluluk duyacaklarını anlatan Rektör Demir, “Amacımız petrol şehri olarak anılan Batman’ı enerji alanında da ön plana çıkarmak.” dedi.

Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP), bugüne kadar hazırlanan bölgesel kalkınma plan ve programları arasında en etkin olarak uygulanan proje olduğunu anlatan GAP İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, bu projenin entegre bölgesel kalkınma yaklaşımı ve sürdürülebilir insani gelişme felsefesi ile uluslararası literatüre geçen ve marka değeri olan bir proje olduğunu söyledi.

GAP’ın temel hedefleri kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sahip olduğu kaynakları değerlendirerek yöre halkının gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek, bu bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını gidermek, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam olanaklarını artırarak ulusal düzeyde ekonomik gelişme ve sosyal istikrar hedeflerine katkı sağlamanın bulunduğunu anlatan Açıkgöz, tüm bu hedefler doğrultusunda enerji alanında ihtisaslaşan Batman Üniversitesi ile iş birliklerine hazır olduklarını söyledi.

Toplantıya Batman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rohat Cebe ve Prof. Dr. Necmettin Sezgin ile Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul da katıldı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=