Lütfen bekleyin..



​90 kilogramlık balık vatandaşların ilgi odağı oldu

08 Şubat 2022, 18:30 - Okunma: 1291

Batman’da bir balıkçı esnafının satışa çıkardığı 90 kilogram ağırlığındaki dev balık, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Nadir görülen balıklar arasında bulunan ve damak lezzetiyle bilinen turna balığı (cör), Batman çarşısında alıcılarını beklerken, balık severlerin ilgi odağı oldu.

Turna balığını satışa sunan balıkçı esnafı Feyzullah Altuner, "90 kiloluk balığımız sabah saat 09.00’da geldi. Bu büyüklükteki balıklar Siirt Botan Çayı, Elazığ Keban Barajı ve Adıyaman Atatürk Barajı’ndan çıkmaktadır. Bu balığın hem kılçığı yok hem de tadı çok lezzetli. Normalde balığın kafa kısmını kesip kiloyla satıyoruz. İsteyen tavada, ızgarada ve fırında pişirebiliyor. Böyle güzel balıklar nadir geliyor. Halkın da bundan faydalanmasını isteriz." dedi.

Bu balıkların belirli bir mevsimi olduğunu söyleyen Altuner, "Balığın ismi turna balığıdır. Yöremizde Kürtçe ismine ‘cör’ diyorlar. Bu büyüklükteki balıkların bir mevsimi var. Bu mevsimin dışında bu tür balıklar piyasada olmaz. Yağmur yağdığı zaman bu büyüklükteki balıklar su üzerine çıkıyor. Şu anda balık mevsimi olduğu için çok şükür satışlarımız da iyidir. Geçen seneye göre biraz da olsa balık fiyatlarında bir yükseliş var. Müşteri balığı bu şekilde isterse kilosu 50 TL, ama balığı kesip temizlersek fire verdiği için çıkan fireye göre 65 ile 75 TL arasında fiyat biçiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=