Lütfen bekleyin..



Batman’da Siyer Yarışmasına yoğun ilgi

13 Şubat 2022, 12:54 - Okunma: 2561

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması, Batman'da yoğun katılımla gerçekleşti. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı yarışmada büyük bir heyecan yaşandı.

 

Batman genelinde yaklaşık 86 okulda yarışmaya giren 15 binin üzerindeki çocuk, erkek, kadın ve yaşlıdan oluşan yarışmacı, birbirinden farklı ödül için ter döktü. Yarışmaya giren çocukların velileri ise yarışmanın yapıldığı okulların bahçelerinde çocuklarını bekledi.

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla yapılan Siyer Yarışması ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Fevzi Aydın, Batman merkez, ilçe ve köylerinde toplamda 86 okulda yaklaşık 15 bin kişinin Siyer Yarışmasına katılım sağladığını söyledi.

Batman’da Siyer Yarışmasına yoğun ilgi

Fevzi Aydın

“Siyer yarışmamız büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi”

Geçen sene pandemi nedeniyle online olarak yaptıkları yarışmayı bu sene yüz yüze yapmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Aydın, “Allah’a hamd olsun. Geçen sene online yaptığımız yarışmamızı bu yıl yüz yüze yaptık. Yarışmamızı bitirdik. Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’ımızda da siyer yarışmamız büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Batman merkez, ilçe ve köyleri dahil olmak üzere 86 okulda, 15 bin kardeşimiz siyer yarışmasına katıldı.” diye konuştu.

Batman’da Siyer Yarışmasına yoğun ilgi

“Gayet olumlu tepkiler aldık”

Havanın da güzel olduğu bir ortamda sorunsuz bir şekilde yarışmayı düzenlediklerini dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

“Halkımız herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan siyer yarışmasına katıldı. Beklediğimizden daha iyi bir katılım vardı. Batman’da böylesi bir yarışmayı yaptığımızdan dolayı hem katılımcılar hem de bizim açımızdan gayet sevindirici bir durum oldu. Bundan da gayet mutluyduk. Yarışmaya katılan kardeşlerimizden de gayet olumlu tepkiler aldık.”

Batman’da Siyer Yarışmasına yoğun ilgi

“Amacımız gençlere, öğrencilere Peygamberimizin hayatını okutmaktır”

Son olarak Aydın, “Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak sadece siyer yarışması değil çok sayıda etkinlik düzenliyoruz. Tabi bu etkinliklerimizin en önemlilerinden bir tanesi de siyer yarışmasıdır. Siyer yarışmasını düzenlemedeki amacımız özellikle genç nesillerimize, öğrencilerimize kitabı okutmaktır. Kitabı okutunca da okumaların en güzeli olan Peygamber Efendimizin hayatını okumalarıdır. Bizi en çok sevindiren, çocukların siyer kitabını defalarca baştan sona kadar okuyup o kitaptan ders ve ibretler çıkarmalarıdır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl gerçekleştirdiği "Genç Nida Ku..
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=