Lütfen bekleyin..



Gıdadaki KDV indirimini yetersiz bulan halk hükümete çağrıda bulundu

15 Şubat 2022, 10:47 - Okunma: 1720

Batmanlılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda ürünlerinde KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indirmesini olumlu ama yetersiz buldu.

Son aylarda başta temel gıda maddeleri olmak üzere elektrik, akaryakıt, doğalgazda yaşanan fahiş zamlar karşısında KDV’deki indirimin çok anlamsız olduğunu vurgulayan halk, İLKHA mikrofonlarına konuşarak zamların geri çekilmesini istedi.

Halkın alım gücünün çok düştüğünü, gıda alamaz hale geldiklerini ifade eden halk, gıda ürünleriyle birlikte elektrik, akaryakıt, doğal gazda da büyük indirimlerin bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Gıdadaki KDV indirimini yetersiz bulan halk hükümete çağrıda bulundu

Hüseyin Epaydın

“Elektrik, akaryakıt ve doğal gazda da indirim yapılmalı”

Gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin iyi fakat yetersiz olduğunu kaydeden Hüseyin Epaydın, “Gıda ürünlerinde ez an yüzde 30 veya 40 indirim yapılması lazım. Bunu da hükümet yapması lazım. Son aylarda birçok ürüne neredeyse yüzde 200 zam geldi. Bir teneke ayçiçek yağının fiyatı 400-500 lira arasındadır. Yapılan indirime 40-50 lira gibi bir indirim geliyor. Bu da çok yetersizdir. En az 100-150 lira inmesi gerekiyor. Özellikle elektrik, akaryakıt ve doğal gazda da indirim yapılması gerekir. Millet şu anda geçim derdinde. Durum düzelmezse millet için çok kötü olur. Hükümet gerekli indirimleri bir an önce ve zaman kaybetmeden yapması lazım.” dedi.

Gıdadaki KDV indirimini yetersiz bulan halk hükümete çağrıda bulundu

Salih Dinç

“Devlet denetimlerini sıkılaştırması gerekiyor”

Artan maliyetler karşısında KDV’de yapılan indirimin çok düşük olduğunu savunan Salih Dinç, devletin öncelikle elektrik, akaryakıt ve doğal gazda da indirime gitmesi gerektiğini ifade etti.

Dinç, şöyle dedi: “Gıda ürünlerinde yapılan yüzde 7’lik indirim ürünlerde ne kadarlık bir değişim yapacak ki millet faydalansın? Birçok üründen en az yüzde 50’lik artışlar olurken, yüzde 7’lik bir rakam çok yetersiz. 100 liralık bir üründen 7 liranın düşmesi ne anlama geliyor? Devlet denetimlerini sıkılaştırması gerekiyor. Marketler artışlara gerekçe olarak artan akaryakıt ve elektrik faturalarını gösteriyor. Marketler de bu artışlar karşısında kendilerini haklı görüyorlar. Hükümet öyle bir uygulama devreye koyacak ki zamlar geri çekilsin.”

Gıdadaki KDV indirimini yetersiz bulan halk hükümete çağrıda bulundu

Mehmet Uğurlu

“Fiyat artışlarından dolayı marketlerin önünden geçmeye korkuyoruz”

Halkın alım gücünün kalmadığını belirten Mehmet Uğurlu, “Yapılan KDV indirimi çok düşük. Çünkü milletin alım gücü kalmamış durumda. Temel gıda ve diğer ürünlerde ne kadar iyi bir indirim yapılırsa millet o kadar sevinecektir. Fiyat artışlarından dolayı artık marketlerin önünden geçmeye korkuyoruz. Yaşanan yüksek artışlar karşısında yapılan yüzde 7’lik KDV indirimi çok yetersiz kaldı. Bir teneke yağın fiyatı 500 lira civarında, diğer ürünlerde ise çok yüksek artışlar oldu. En az yüzde 40 ya da yüzde 50 indirim yapılması gerekiyor ki millet biraz rahatlasın. Devlet bu yüksek artışları denetlemesi gerekiyor.” diye konuştu.

Gıdadaki KDV indirimini yetersiz bulan halk hükümete çağrıda bulundu

“Bütün ürünlere yapılan zamlar geri çekilsin”

Zamlar karşısında yapılan indirimin hiçbir anlam ifade etmediğini kaydeden Tarık isimli bir diğer vatandaş ise şunları söyledi:

“Son zamanlarda elektriğe neredeyse yüzde 130, doğal gazada buna yakın zam geldi. Zaten akaryakıt fiyatlarına her gün zam geliyor. Temel gıda ürünlerine muazzam zamlar yapıldı. Temel gıda maddelerine yapılan yüzde 7 indirim neye çare olacak? Yapılan indirimi yeterli bulmuyorum. İsteğimiz bütün ürünlere yapılan zamların geri çekilmesidir.”(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=