Lütfen bekleyin..



HAKSİAD Batman Şube Başkanı Çetiz: KDV indirimi gıda fiyatlarına yansımadı

19 Şubat 2022, 11:44 - Okunma: 1720

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, yaptığı yazılı açıklamada, gıdadaki KDV indiriminin fiyatlara çok da yansımadığını söyledi.

Gıda fiyatlarındaki artışın bir türlü önlenemediğini belirten HAKSİAD Batman Şube Başkanı Çetiz, her geçen gün fiyatların yükseldiğine işaret etti.

Gıda fiyatlarındaki artıştan en çok da dar gelirli insanların mağduriyet yaşadığını vurgulayan Çetiz, hükümetin bir denetim mekanizmasını devreye sokması gerektiğini, aksi halde daha büyük sıkıntıların yaşanabileceğini kaydetti.

“Gıda fiyatları ha bire yükseliyor”

Halkın gıda fiyatlarının düşmesini beklediğini belirten Çetiz, “Gıda fiyatları gerçekten almış başını gidiyor. Hükümet gıda fiyatlarının düşeceğini söylüyor ama bir türlü düşmedi. Vatandaş da bir umut içerisinde iktidardan gıda fiyatlarına müdahale etmesini bekliyor. Gıda fiyatları ha bire yükseliyor. Sabah aldığınız bir ürünü akşam almaya gittiğinizde farklı bir fiyat olarak karşınıza çıkıyor.” dedi.

“Denetime ağırlık verilmeli”

Gıdadaki KDV indiriminin çok da fiyatlara yansımadığını dile getiren Çetiz, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gıda fiyatlarındaki KDV oranına ilişkin geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulundu. KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi gerçekten önemli bir gelişme. Fakat bu durum vatandaşa yansımadı. Hükümetin bunu takip etmesi ve denetime ağırlık vermesi gerekiyor. Çünkü vatandaşın beklentisi hükümettir. Vatandaşlar çok zor durumda.” diye konuştu.

“Vatandaş bıkmış durumda”

Hükümetin denetimlerini sıklaştırması gerektiğini söyleyen Çetiz, son olarak şu ifadeleri kullandı: “4 kişilik bir ailenin gıda ücreti neredeyse asgari ücreti geçiyor. Bir asgari ücretlinin kirasını, elektriğini, doğal gazını düşünün. Vatandaş gerçekten bıkmış durumda. Hükümet bu konuda önemli adımlar atmazsa, vatandaşı rahatlatma yoluna gitmezse bu ileride çok büyük sıkıntılara neden olacaktır.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=