Lütfen bekleyin..



​Uluslararası Bilişim Kongresi tamamlandı

22 Şubat 2022, 16:30 - Okunma: 10131

Batman Üniversitesinde Uluslararası Bilişim Kongresi tamamlandı. Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleşen Bilişim Festivali, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Ziyaretçilerin birbirinden farklı etkinliklere katılmasını sağlayan festival, katılımcılardan tam not aldı.

Yerli ve yabancı konuşmacıların seminer verdiği kongre kapsamında 20’den fazla firma açtığı stantlarla ziyaretçilere bilişim hakkında farklı bilgiler verdi. 3 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan kongre, bünyesinde barındırdığı Bilişim Fuarı, Bilişim Konferansı, Bilişim Çalıştayı, Sempozyum, Kurslar ve workshoplar ile Türkiye’de konsept olarak alanında bir ilk olma özelliği taşıyor.

Uluslararası Bilişim Kongresini geniş bir vizyon ile başlatarak ağır bir misyonu tamamladıklarını dile getiren Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Hafzullah İş, bu kongre ile birlikte üniversitenin ve şehrin önemli kazanımlar elde ettiğini kaydetti.

Kongre ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılımcıya Batman Üniversitesinin kapılarını açarak onları Batman’da buluşturdukları için mutlu olduklarını söyledi.

Alanında ilk olma özelliğini taşıyan Uluslararası Bilişim Kongresi kapsamında ili yurt dışına açma ve tanıtma imkânı bulduklarını anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu kongre ile birlikte önemli bir çalışmaya imza attık. Akademisyen, öğrenci ve firmaları aynı çatı altında toplayarak tecrübe paylaşımında bulunduk. Alanında uzman isimlerin verdiği seminerlerle çok kıymetli bilgiler edindik. Batman Üniversitesi ve şehrimiz için böylesine önemli bir çalışmaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz.”(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=