Lütfen bekleyin..



Batman’da İslam şehidleri yâd edildi

28 Şubat 2022, 12:42 - Okunma: 882

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman Temsilciliği tarafından genç kızlara yönelik düzenlenen "Şubat Ayı Şehitler Ayı" programında İslam şehidleri yâd edildi.

Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Konferans Salonunda düzenlenen programa bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

İslam şehidlerini konu alan sinevizyon gösterimi ile başlayan etkinlikte ezgiler ve şiirler seslendirildi. "Şahadet" konulu tiyatro gösteriminin de yapıldığı programda duygulu anlar yaşandı.

Programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan TESSEP Bölge Koordinatörü ve Nisanur Dergisi Yazarı Arzu Demir, İslam davasındaki şehidleri bir kez daha yâd etmek amacıyla böylesi bir program düzenlediklerini söyledi.

Batman’da İslam şehidleri yâd edildi

Demir, “Allah yolunda ölen veya öldürenlere şehid denir. Şehid, şahit olan, şahit olduğuna tanıklık eden, tanık olduklarını kesin olarak bilen, bildiğinin haberini verme noktasında güvenilir olan kimselere denir. Peki, neye şahit oluyor şehid olan? Elbette tevhide yani la ilahe illallah cümlesine.” ifadelerini kullandı.

Şehidlerin ve sahabelerin hayatlarının araştırılması gerektiğini dile getiren Demir, “İslam ile şereflenen sahabelerin hayatı ahiret öncelikli bir hayat olmuştu. Bu insanlar cenneti sürekli yüreklerinde taşıyorlardı. Yaptıkları her işte Allah’ın rızasının olmasına gayret gösteriyorlardı. Bu mesajı her şehid olan sahabenin hayatında okuyabiliriz. Şehadet takip edilen yolun, bu işlerin bir neticesidir. Bu neticeye ancak sadakatle gidilebilir.” ifadelerini kullandı.

Batman’da İslam şehidleri yâd edildi

Konuşmasının sonunda katılımcılara seslenen Demir, şunları söyledi: “Bizler toplumları sokakları, caddeleri, okulları, belki değiştiremiyoruz. Bir şeyleri değiştirmeye kendimizden, evlerimizden ve yurtlarımızdan başlamalıyız. Bizler de Allah'ın davasına birer şahidi olalım. Mücadele edelim ve neticeyi Allah'a bırakalım. Tohumları ekelim mahsulün hesabını yapmayalım. Bizler zaferden sorumlu değil, seferden sorumluyuz. Zafer Allah'ın elindedir unutmayalım. Ama zafer için bir çabamız olsun.”(İLKHA)


  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=