Lütfen bekleyin..



Necat Nasıroğlu Proje Ödülleri sahiplerini buldu

01 Mart 2022, 16:25 - Okunma: 2441

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dijital Teknolojiler” konulu Necat Nasıroğlu Proje Yarışmaları finalinde ödüller sahiplerini buldu.

Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Yıldırım, İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Kürklü, Vergi Mahkemesi Başkanı Ekrem Selvi, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, STK temsilcileri, dekanlar ile öğrenciler katıldı.

Ödül töreni Necat Nasıroğlu’nun anısına hazırlanan belgesel ile başladı. Belgeselin izlenmesinin ardından Batman Üniversitesi akademisyenleri ve sanayi sektörünün alanında uzman temsilcilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirmesi yapılan 49 proje arasından başarılı bulunan üç projenin sunumları gerçekleştirildi.

“brAın:Beyin İltihabının (Ensefalit) MRG ve EEG İle Tespitinde Yapay Zekâ Temelli Tanı Sistemi”, “Yapay Zekâ Destekli Akıllı Uygulama İle Bitkisel Tarım Ürünlerinde Hastalık Tespiti” ve “Giyilebilir Sensörlerle ve Yapay Zekâ İle Kalp Krizinin Önsel ve Anlık Tespiti” projesi hakkında katılımcılara sunumlarını gerçekleştiren proje sahiplerine salondaki jüri tarafından puanlar verildi.  

Proje sunumlarının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti.

Bu organizasyonlarla öğrencileri yarının teknolojisine hazırladıklarını anlatan Rektör Demir, “Bu projelerin devamını getirmek ve çok daha iyilerini yapmak üzere çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Göreve geldiğim günden bu yana Batman Üniversitesi olarak önemli çalışmalara imza attık. Enerji alanında ihtisaslaşan bir üniversite olarak hem bölgesel kalkınmaya destek veriyoruz hem de yaptığımız akademik ve bilimsel çalışmalarla öğrencilerimize katma değer kazandırıyoruz. Amacımız hep birlikte en iyiye ve en mükemmele ulaşmak. Gençlerimizi geleceğe hazırlarken onların alanlarında uzman bireyler olmaları için tüm bilgiyi vererek ihtiyaç duydukları tüm imkânları sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Ardından bir konuşma yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Veysi İşler, Batman Üniversitesinde böylesine önemli bir organizasyona katılmaktan ve öğrencileri bilişim çağına hazırlamak adına onlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Batman Üniversitesi öğrencileri ile ikinci kez bir araya gelme imkânı bulduğunu anlatan İşler, oyun sektörünün geleceğin mesleği olduğunu ifade ederek bu konuda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Programda bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, dijital alanda yapılan çalışmalara heyecanla yaklaştıklarını söyledi. Şahin, daha büyük çalışmalara imza atacaklarına inançlarının tam olduğunu kaydetti. Projelerin hayata geçmesi adına üniversite bünyesinde faaliyet gösterecek olan Teknokent’in de önemli bir gelişme niteliğinde olduğunun altını çizen Vali Şahin, Necat Nasıroğlu’nun eserlerinde yaşadığını belirtti.

Törende son olarak bir konuşma yapan eski bakan Mehmet Şimsek, yıllar önce organize sanayi bölgesinde toplantılar yapıp istihdamı nasıl artıracakları yönünde çalışmalar yürütürken bugün Batman’ı katma değer zincirinde, bilgi ve teknolojinin yoğun olduğu alanlara daha iyi nasıl taşırız konusunda Necat Nasıroğlu Proje Yarışmalarının çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Üniversite-sanayi iş birliğini de önemsediklerini anlatan Şimşek, Batman Üniversitesinde belirgin bir değişim ve uzmanlaşma olduğunu belirtti. Şimşek sözlerine şu şekilde devam etti: “Üniversitedeki Ar-Ge çalışmaları sanayi sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olduğunda, onların desteğini alabildiğinde veya başlangıç düzeyinde şirketler kurularak ticarileştirilebildiğinde Batman Üniversitesi başarılı bir yolda ilerliyor demektir. Batman Üniversitesi öğrencisinin daha mezun olmadan üniversite-şehir bütünleşmesi sayesinde gerçek bir hayat deneyimi yaşaması gerekir. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in bir yıl gibi kısa bir sürede önemli bir yol kat ettiği çok net belli oluyor. Batman Üniversitesinin ilerleme ve gelişme adına ihtiyaç duyduğu lideri bulduğunu görebiliyorum.”

Törende konuşmaların ardından projelerin ödüllerinin takdimine geçildi. Birinci olan “brAın: Beyin İltihabının (Ensefalit) MRG ve EEG ile tespitinde Yapay Zekâ Temelli Tanı Sistemi” isimli projeye 50 bin TL para ödülü eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından verildi.

İkinci olan “Giyilebilir Sensörlerle ve Yapay Zekâ İle Kalp Krizinin Önsel ve Anlık Tespiti” isimli projeye 25 bin TL para ödülü Vali Hulusi Şahin tarafından ve üçüncü olan Yapay Zekâ Destekli Akıllı Uygulama ile Bitkisel Tarım Ürünlerinde Hastalık Tespiti” isimli projeye 10 bin TL değerindeki para ödülü ise Ferhat Nasıroğlu tarafından verildi.

Ödül töreni hediye takdiminin ardından sona erdi.(İLKHA)



 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=